Kvůli privátnímu trestnímu oznámení měl Joukl tiskovku

08.11.2011

Mladá fronta DNES, Strana 1, Vysočina (ana, jpa)


JIHLAVA - Náměstek hejtmana Libor Joukl (ČSSD) na včerejší 11. hodinu svolal tiskovou konferenci. Chtěl oznámit, že jako fyzická osoba podal trestní oznámení na mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Viktorii Plívovou. Oznámení se týká jejího vyjádření k dětem z dětských domovů.

Joukl svolal „privátní“ tiskovou konferenci prostřednictvím krajského mluvčího. Na dopoledne. Řešil prý zároveň krajskou i soukromou záležitost.

„Konferenci jsem svolal záměrně mimo budovu krajského úřadu, abych nevyužíval jeho místností, do Dětského centra v Jihlavě. Trestní oznámení podávám coby fyzická osoba a občan ČR, protože jsem otcem adoptovaného dítěte a vyjádření mluvčí se mě dotklo. Zároveň jsem tam však byl k dispozici i jako náměstek hejtmana a osoba krajského úřadu pro správu majetku a dopravy. Tyto dvě role striktně odlišuji,“ vyjádřil se Joukl.
Podle bývalého hejtmana Kraje Vysočina, nyní senátora Miloše Vystrčila (ODS) jde o zbytečné hrocení situace, které neřeší problém a náměstek se tak spíš zviditelňuje. „Myslím si, že by se takové věci měly nejdříve řešit přímo s danou stranou a ne hned podávat trestní oznámení. To problém nevyřeší, ten tu zůstane dál,“ uvedl Vystrčil. » Více na straně B2

„Trestní oznámení problém s dětskými ústavy nevyřeší, ten tu zůstane dál.“ Miloš Vystrčil senátor za ODS

Přílohy