Lídrem krajské kandidátky ODS je Ota Benc z Přibyslavi

03.04.2012

Jihlavské listy | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | autor: (pk)


JIHLAVA - Šestačtyřicetiletý radní města Přibyslav Ota Benc, bývalý ředitel základní školy a dnes manažer počítačové firmy, se stal lídrem kandidátky občanských demokratů do krajských voleb. Benc tak doplnil pravděpodobnou čtyřku kandidátů, ze které vzejde i nový hejtman.

Lidovci si za lídra vybrali ředitele nemocnice v Havlíčkově Brodě, lékaře Víta Kaňkovského, koalice TOP 09 uvažuje o starostovi Třebíče Pavlu Heřmanovi a sociální demokraté již dříve deklarovali opětovnou podporu současnému hejtmanovi Jiřímu Běhounkovi. Podle předsedy regionálního sdružení Ivo Strejčka se celý sněm odehrál ve velmi klidné a konstruktivní atmosféře a nepoznamenaly jej aféry některých členů ODS - soud předsedy batelovské ODS Ondřeje Šuhaje za údajné hackerství a člena rady jihlavské ODS Leo Švančary, který vlastní erotické webové stránky.

Kandidátka ODS skýtá řadu nových jmen. Exhejtman Miloš Vystrčil takovou kandidátku považuje za naději pro Vysočinu. „Jsou to noví lidé – živá voda,“ prohlásil.

Ota Benc získal ze tří kandidátů na lídra ODS do krajských voleb ve druhém kole 45 hlasů ze 72. Druhý na kandidátce je jihlavský Michal Zigl, třetí Pavel Nevrkla z Jemnice.

Ota Benc vystudoval Matematickofyzikální fakultu UK Praha, v ODS je více než 20 let, je ženatý a má tři děti.

Přílohy