MDŽ oslaví jen některé strany

06.03.2015

Jihlavské listy | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | autor: (lb, lm)


REGION - V neděli 8. března najdeme v kalendáři Mezinárodní den žen. Česká veřejnost je ve vnímání MDŽ rozdělena na dva tábory. Zatímco první jej chápe jako přežitek z dob komunismu, druhý ho bere jako symbol poděkování všem ženám.

I krajská politika se v chápání MDŽ různí. ODS plány na MDŽ nemá žádné. "Předpokládám, že většina našich členů - mužů - se snaží bez ohledu na doporučení OSN pečovat o naše ženy, jak nejlépe umí, po celý rok," uvedl senátor ODS Miloš Vystrčil.
Naopak s oslavami MDŽ počítají krajští komunisté a sociální demokrati. KSČM plánuje akce v celém okrese. Dnes 6. března budou mít program v Třešti v restauraci U Kapra, zítra v Telči v restauraci Egypt a v Brtnici v Hasičské zbrojnici. V Jihlavě pak v sídle KSČM v Úlehlově ulici.
ČSSD měla k oslavám MDŽ akci už včera v Národním domě v Třebíči. Největší zaměstnavatelé regionu akce u příležitosti MDŽ nechystají. Své vyjádření zaslal Motorpal či Nemocnice Jihlava. "Myslím, že slušnost a úctu k ženám má společnost a zejména pak muži, projevovat celoročně, nikoli jen ve stanovený svátek," doplnil ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev.
Muži v Jihlavě na MDŽ nezapomínají. Alespoň takové zkušenosti mají tamní květinářky. Přiznávají, že právě v těchto dnech zažívají zvýšený pracovní nápor. "Prodáváme květiny v tyto svátky především mužům," prozradila Michaela Mrkvičková z květinářství Daniela v jihlavském Tescu.

Přílohy