Miloš Vystrčil: Dokážu si představit, že některým skupinám by mohla být povinná vakcinace nařízena

23.11.2021

radiozet.cz |19:03 | Autor: Martin Kovář


Koronavirová situace v České republice není ideální. Mnozí lidé vkládají své naděje do budoucí vlády, která je zatím v nedohlednu. “Jmenování celého kabinetu by mělo následovat rychle. Petr Fiala už předal jména všech kandidátů na ministry prezidentovi,” řekl v Interview Martina Kováře předseda Senátu Miloš Vystrčil. 

Předseda horní parlamentní komory není stoupenec povinné celoplošné vakcinace. Jak ale dále uvedl, dokáže si představit, že bude očkování proti koronaviru nařízeno některým skupinám. Jako příklad uvedl zdravotníky: "Potřebujeme, aby ti lidé byli chráněni proto, aby mohli vykonávat svoji práci. V okamžiku, kdyby se ukázalo, že nemáme třeba k dispozici dostatečné množství bezpečnostních složek, nebo nemáme zdravotníky, taky by to byl problém." 

Miloš Vystrčil také věří, že prezident republiky brzy jmenuje celou vládu, tak jak mu ji navrhl předseda ODS. “Předpokládám, že Petr Fiala je dobrý vyjednavač. Pokud mu chce prezident někoho vetovat, nemá to logiku. On není ten, kdo odpovídá za to, jak vláda vládne. Mělo by dojít k dohodě,” doplnil. “Virus tady velí a bude velet dál. Měli bychom být odpovědní bez ohledu na to, jaká opatření jsou nařízena. Budeme si přát, aby budoucí kabinet postupoval transparentněji,” řekl Miloš Vystrčil.

Jaká další řešení by zvolil? A co říká na atmosféru ve společnosti, která začíná být hodně rozdělená. Na to se ptal Miloše Vystrčila Martin Kovář.

 

Odkaz na článek a celý rozhovor.

Přílohy