Místostarostou Telče se stal Pavel Komín

04.11.2014

Jihlavský deník | Rubrika: Zpravodajství | Strana: 3 | autor: Dana Křížková


Telč – Roman Fabeš, který vedl do letošních komunálních voleb Sdružení nezávislých a SNK ED, zůstal podle očekávání starostou Telče.

V tajném hlasování dostal celkem čtrnáct hlasů z jednadvaceti, zbývající hlasy nebyly platné. „V novinách jsem si přečetl, že v Telči to bude opět formalita. Chci vás ujistit, že já své zvolení nikdy, tedy ani jedno volební období, nepovažoval za formalitu. Být na postu starosty města není vůbec jednoduchá věc. I když si to možná mnozí ani neuvědomujete,Telč je město,které má opravdu zvuk a význam. Roli starosty beru mimo jiné jako roli manažera, který tlumí vášně a emoce mezi jednotlivými zastupiteli,“ řekl krátce po zvolení Fabeš.
Včerejší ustavující jednání nově zvoleného zastupitelstva potvrdilo do křesla místostarosty lidovce Pavla Komína, který tak na radnici vystřídá občanskou demokratku Hanu Müllerovou. Jeho soupeřem byl v tajném hlasování Jiří Pykal (Společně pro Telč). Pavel Komín získal patnáct hlasů, Pykal šest hlasů. „Chtěl bych jen říct, nebojte se pána Boha, protože když dopustil, abych já byl místostarostou, tak musí mít smysl pro humor,“ odlehčil zastupitelstvo Komín.
Povolební jednání nebyla nikterak složitá, místa na radnici obsadily strany, které získaly nejvíc mandátů. Radních v Telči bude celkem sedm, kromě Fabeše a Komína to jsou František Čermák, Karel Navrátil (Sdružení nezávislých a SNK), Stanislav Máca (ČSSD a nezávislí), Bohumil Norek (Čas změny) a Petr Podsedník (ODS).
V Telči mohli letos voliči vybírat z osmi kandidátek, do zastupitelstva se dostali zástupci každé z nich. Zastupitelem byl znovu zvolen současný senátor Miloš Vystrčil (ODS), který byl na stranické kandidátce jako desítka.

Přílohy