Na Třešťském divadelním jaru ocenili i herecké výkony

25.03.2014

Jihlavský deník | Rubrika: U nás doma | Strana: 12 | autor: Michaela Marešová


Třešť – Třiapadesátý ročník festivalu Třešťské divadelní jaro, který minulý pátek skončil, přinesl řadu skvělých hereckých a hudebních výkonů. Ty nezůstaly bez povšimnutí poroty. Odborná porota ve složení Ladislav Vrchovský, Jaromír Hruška a Jiří Juráš udělila 12 cen a 16 čestných uznání.
Divadelního maratonu v Třešti se zúčastnilo jedenáct divadelních souborů, převážně z regionu Vysočiny. K vidění bylo 11 představení, z toho deset bylo soutěžních.
Ceny, které pocházely z dílny uměleckého výtvarníka Svatopluka Kasalého, předával Vít Kaňkovský, poslanec Parlamentu České republiky Miloš Vystrčil, senátor Parlamentu České republiky.
Ceny byly uděleny: DS BEzMasky při DDM Pelhřimov za kolektivní výkon ve hře Svatební košile, Janu Razimovi za herecký výkon v roli Milého ve hře Svatební košile, Rudovi Motáň­Montymu za herecký výkon s přihlédnutím k hudební složce ve hře Svatební košile, Tereze Fialové za herecký výkon v ženských rolích ve hře Dva, Vladimíru A. Mátlovi za herecký výkon v mužských rolích ve hře Dva, Michalu Dlouhému za herecký výkon v roli Teddyho Brewstera ve hře Jezinky a bezinky, Dagmar Coufalové za herecký výkon v roli Ředitelky muzea ve hře Paní Fantomasová se zlobí, Kateřině Pokorné za text a režii hry Moje sestra Maryša v provedení DS Voživot Mladá Vožice, Martinu Maredovi za herecký výkon v roli Maryši ve hře Moje sestra Maryša, Vlastě Chrenkové za herecký výkon v roli Matky Lízalky ve hře Moje sestra Maryša, Luboši Kodysovi mladšímu za herecký výkon v roli Emanuela Habáska mladšího ve hře Muži v offsidu a Katce Kováčové za herecký výkon v roli Emilky Šefelínové ve hře Muži v offsidu.
Čestné uznání předávala radní Kraje Vysočina Marie Kružíková a Eva Požárová, místostarostka Třeště.
Čestné uznání bylo uděleno: Milušce Balouškové za herecký výkon v roli Florence ve hře Zima pod stolem, Miroslavu Hadrabovi za herecký výkon v roli Dragomira ve hře Zima pod stolem, Antonínu Mackovi za herecký výkon v roli Gríši ve hře Zima pod stolem, Veronice Hanzálkové za herecký výkon v roli Milé ve hře Svatební košile, Ladislavu Valešovi za režii hry Jima Cartwrighta Dva v nastudování DS Zmatkaři Dobronín, Nikole Feitlové za herecký výkon v roli Alžběty Drbánkové ve hře O pravdomluvné rybce, Michalu Tesařovi za herecký výkon v roli Vítka Klevetnického ve hře O pravdomluvné rybce, Františku Holubovi za herecký výkon v roli Hynka Drbánka ve hře O pravdomluvné rybce, Daniele Špundové za herecký výkon v roli Jasmine ve hře (NE)lež, Zdeňce Kovářové za herecký výkon v roli Abby Brewsterové ve hře Jezinky bezinky, Ludmile Machyánové za herecký výkon v roli Marty Brewsterové ve hře Jezinky a bezinky, Barboře Reichmanové za herecký výkon v roli Smolíčka v pohádce O Smolíčkovi, Vítu Lichtenbergovi za herecký výkon v roli Pavla, bratra Maryši, ve hře Moje sestra Maryša, Janě Svačinové za herecký výkon v roli Káči Strouhalové ve hře Moje sestra Maryša, Ivanu Šulcovi za herecký výkon v roli Richarda Načeradce ve hřeMuživ offsidu a Kláře Štumarové za hudební složku ve hře Muži v offsidu.

Přílohy