Němcová s Kubou začínají vyjíždět do krajů debatovat s členy ODS

01.07.2013

Zpravodajství ČTK | 17:57 | Rubrika: Politika - Jihlavský kraj | autor: vst


Střítež (Jihlavsko) 1. července (ČTK) - Úřadující předseda ODS Martin Kuba a předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová rozjíždějí debaty s občanskými demokraty na regionální úrovni. První setkání se dnes uskutečnilo na Vysočině, zúčastnilo se ho přes 100 lidí. Vedení strany získalo pro své kroky většinou podporu, řekl Kuba po jednání novinářům. Další krajská setkání by se podle něj měla příští týden uskutečnit na severu Moravy a v Jihočeském kraji.

"Tak jak budou schopni jednotliví předsedové svolat svá oblastní a místní sdružení, jsme připraveni s nimi diskutovat. Není to žádná povinnost, je to spíše nabídka," uvedl Kuba. S průběhem debaty na Vysočině byl spokojen. "Shodli jsme se na tom, že stanoviska, která prezentovalo grémium, zatím sdílí většina členské základny," řekl. Kuba zopakoval, že ODS v současné situaci nepodporuje rozpuštění Sněmovny ani předčasné volby, ostře kritizoval vznikající úřednický kabinet.

Občanští demokraté dnes odpoledne debatovali v hotelu Tři Věžičky ve Stříteži u Jihlavy, setkání trvalo půl druhé hodiny. Podle předsedy regionálního sdružení a senátora Miloše Vystrčila mezi členy strany oživuje chuť se poprat, znovu jít za svými lídry a pracovat na regionální úrovni.

Spokojena odcházela i Miroslava Němcová. "Překvapilo mě, jak vidíme podobně tu situaci," uvedla. Podporu při debatě cítila i v otázce možné změny ústavy. "V podstatě se shodujeme v tom, že ústavu je určitě možné změnit," uvedla. Podle ní to ale má být velmi uvážlivý krok promyšlený se všemi důsledky, a ne okamžité změny reagující na jednání prezidenta.

Přílohy