Občanské demokraty na Vysočině dál povede europoslanec Strejček

12.11.2011

Zpravodajství ČTK, 15:00, Politika - Jihlavský kraj (vst)


 Střítež (Jihlavsko) 12. listopadu (ČTK) - V čele občanských demokratů na Vysočině zůstává na další dva roky europoslanec Ivo Strejček. V dnešní volbě sněmu regionálního sdružení ve Stříteži na Jihlavsku neměl protikandidáta. Delegáti debatovali také o přípravách na krajské volby, zatím ale nevybrali ani lídra. Kandidátka by mohla být sestavena na sněmu v prvních měsících příštího roku, řekl novinářům Strejček. Podle jeho odhadu by to mohlo být v březnu.

 Krajské volby byly jedním z témat, ale ne dominantní, řekl Strejček k dnešnímu sněmu. Příprava kandidátky bude hlavním bodem pro zasedání regionální rady počátkem prosince. Možné kandidáty, kteří by se za ODS mohli ucházet o křeslo krajského hejtmana na Vysočině, nechtěl Strejček jmenovat. "Zcela nepochybně budou muset nejprve proběhnout velmi vážné nominační diskuse na místní úrovni, na oblastní úrovni," řekl.

 Sociální demokraty na Vysočině povede do krajských voleb dosavadní hejtman Jiří Běhounek. Výzvu delegátů krajské konference přijal minulý týden. Kompletní kandidátku pro krajské volby ČSSD představí na jaře příštího roku a ve stejném termínu oznámí i kandidáty pro senátní volby.

  Regionální sdružení ODS na Vysočině vedl od roku 2002 do roku 2009 bývalý hejtman a nynější senátor Miloš Vystrčil. ODS má teď na Vysočině 978 členů, jejich počty v poslední době klesaly.

Přílohy