Občanské demokraty na Vysočině znovu povede senátor Vystrčil

11.03.2013

Jihlavský deník | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | autor: (čtk, edi)


Jihlava – Předsedou ODS na Vysočině se na sobotním regionálním sněmu v Jihlavě stal senátor Miloš Vystrčil. Skončilo tak čtyřměsíční období, kdy občanští demokraté na Vysočině neměli předsedu. Na konci loňského října totiž rezignoval Ivo Strejček.

„Můj mandát je zatím na osm měsíců, chtěl bych naši politiku zase víc přiblížit občanům a pomoci připravit stranu na supervolební rok 2014, kdy nás čekají volby parlamentní, komunální i do europarlamentu. A snahou ODS samozřejmě je, aby v nich uspěla,“ řekl Vystrčil.

Ten zatím neví, zda o místo regionálního předsedy bude usilovat i na řádném listopadovém regionálním sněmu. Rozhodne se prý také s ohledem na to, zda bude cítit dostatečnou podporu okresních sdružení. „Zatím bych chtěl těch osm měsíců především využít k tomu, abychom přesvědčili lidi v tom, že není důvod podléhat malomyslnosti,“ uvedl senátor.

Vystrčil byl jediným kandidátem na uvolněné místo. Strejček vedení strany v kraji opustil po tom, kdy se marně pokoušel získat podporu na nominaci na předsedu strany. Tehdy získal stejný počet hlasů jako předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová. „Není to dobrý signál pro voliče, že bychom chtěli něco změnit,“ zdůvodnil tehdy rezignaci europoslanec Strejček.

Vystrčil se do čela vysočinské ODS vrací po čtyřech letech. Stranu v kraji vedl vrozmezí let 2002 až 2009. V minulosti byl také hejtmanem Vysočiny.

Přílohy