Oběd stál 900 korun. Hejtmani se ale najedli s velkou slevou

26.11.2011

Mladá fronta DNES | Rubrika: Vysočina | Strana: 1 | autor: (mm)


HERÁLEC - Lahvové pivo za devadesát korun, předkrm za tři stovky, polévka za sto deset, hlavní jídlo přes pět set korun. Suma sumárum přes devět set korun.

Tolik by stál v Chateau Herálec přesně stejný oběd, jaký měli včera hejtmani po skončení svého zasedání Rady Asociace krajů.

„V době, kdy se Evropa potýká s ekonomickými problémy by i hejtmani měli jít příkladem. Nejhorší je, když občan nemá dobré vzory,“ myslí si předseda TOP 09 na Vysočině Jiří Blažek.

Hejtmani ale včera dostali podstatnou slevu. Kolik přesně za pobyt asi čtyřiceti osob činila, se nepodařilo zjistit. Jednodenní pobyt jedenácti hejtmanů s jejich doprovodem v luxusu na Vysočině se vešel do částky padesát tisíc korun.

„Pobyt v Herálci byl naprosto standardní jako v jiném zařízení v Kraji Vysočina,“ dodal hejtman Jiří Běhounek. Přenocování v luxusním hotelu hejtmany stálo dva tisíce šest set korun.

„Zodpovědnost výběru místa je na hejtmanech. Myslím, že by budova krajského úřadu byla ideální,“ přemýšlel předseda sociálních demokratů na Vysočině Zdeněk Chlád. Ani budova krajského úřadu nemusí být pro reprezentativní setkání krajských politiků zcela vyhovující. „U krajského úřadu je problém stravování, které musíte buď dovážet nebo přejíždět do restaurace,“ zastal se sociálních demokratů senátor a bývalý hejtman Miloš Vystrčil (ODS).

Přílohy