Ocenění na TDJ 2013

20.03.2013

Jihlavský deník | Rubrika: U nás doma | Strana: 12 | autor: Michaela Marešová


Třešť – Porota Třešťského divadelního jara (TDJ) pracovala ve složení Ladislav Vrchovský, Jiří Juráš a Jaromír Hruška. Tito lektoři rozhodli v pátek 15. března také o udělení cen a čestných uznání jednotlivým hercům účinkujícím na TDJ 2013.
Ceny, které předal senátor Miloš Vystrčil, získali Jana Hinková za herecký výkon v postavě Popelky v pohádce Popelka aneb Pohádka z babiččiny truhličky, Jana Štěpánová za scénu k inscenaci hry Dovolená po česku, Klára Havránková za herecký výkon v postavě Evy ve hře Dovolená po česku, Eva Čurdová za herecký výkon v postavě Louisy ve hře Hřbitov slonů, Ludmila Dostálová za herecký výkon v postavě Ludiviny ve hře Hřbitov slonů, Kateřina Krejčí za herecký výkon v postavě Kůzle ve hře Tři dámy s pistolí, Jiří Mareš za herecký výkon v postavě Hudebního historika ve hře Hymna aneb Urfidlovačka, Lubor Blíženec za herecký výkon v postavě pražského žida Mareše ve hře Hymna aneb Urfidlovačka, Bohouš Salaš za herecký výkon v postavě syna Josefa ve hře Hymna aneb Urfidlovačka a Divadelní spolek Žďár, o. s. za inscenaci hry Ladislava Smoljaka Hymna aneb Urfidlovačka. Čestné uznání bylo uděleno a předáno místostarostkou města Evou Požárovou Romanu Lukášovi za herecký výkon v postavě Herce ve hře Vratká prkna, Jitce Tůmové za herecký výkon v postavě Manželky ve hře Vratká prkna, Tomáši Nešporovi za herecký výkon v postavě Macechy v pohádce Popelka, Jarmile Petrové za herecký výkon v postavě Babky Kláry ve hře Bylo nebylo aneb Jak Švédové L. P. 1645 Brno marně dobývali, pěveckému kvartetu souboru Vicena Ústí nad Orlicí za pěvecký výkon ve hře Bylo nebylo aneb Jak Švédové L. P. 1645 Brno marně dobývali, Janě Kráslové za herecký výkon v roli Babky ve hře Mrazík, Radku Svobodovi za herecký výkon v postavě Viktora ve hře Dovolená po česku, Květě Přibylové za herecký výkon v postavě Ady ve hře Hřbitov slonů, Ludmile Musilové za herecký výkon v postavě Chloé ve hře Hřbitov slonů, Petru Koplovi za herecký výkon v postavě Fernandy ve hře Hřbitov slonů, Petru Soumarovi za hudební dramaturgii v inscenaci hry Hřbitov slonů, Anně Fencíkové za pěvecký projev v monodramatu Promiň, Arnolde…, Zdeňce Kovářové za herecký výkon v postavě Heliodory Tieckové ve hře Tři dámy s pistolí, Janu Kotlíkovi za herecký výkon v postavě Berta ve hře Tři dámy s pistolí, DS Jindřicha Honzla Humpolec za scénu v inscenaci hry Tři dámy s pistolí, Simoně Valčevské za herecký projev v postavě Marie ve hře Dámská šatna, Markétě Lukáškové za herecký projev v postavě Lízy ve hře Dámská šatna, Tomáši Královi za herecký projev v postavě Prvního prasátka ve hře Tři prasátka, Martinu Vicanovi za herecký výkon v postavě Ježka ve hře Tři prasátka, Jaroslavu Bučkovi za herecký výkon v postavě krejčího Jammerwella ve hře Hymna aneb Urfidlovačka, Marii Blažíčkové za herecký výkon v postavě Mastílkové ve hře Hymna aneb Urfidlovačka, Pavlu Musilovi za herecký výkon v postavě ševce Kajetána ve hře Hymnaaneb Urfidlovačka.
Doporučení na Divadelní piknik Volyně si odnesl jihlavský NaKop Tyjátr s dramatem Hřbitov slonů a Žďárští s Hymnou aneb Urfidlovačkou. Na letošních jedenáct představení si našly cestu téměř dva tisíce diváků, průměrná návštěvnost jednoho představení se pohybovala okolo 170 hostů. Divácky nejúspěšnějším představením se stala Popelka aneb Pohádka z babiččiny truhličky, a tak si místní divadelní soubor Karla Čapka odnesl cenu v podobě dortu se znakem města Třeště.

Přílohy