ODS do boje o Senát v Hradci Králové posílá Pavla Staňka

08.06.2020

ods.cz | Autor: ODS


Do podzimního boje o Senát podpořil pondělní sněm volitelů oblastního sdružení Občanské demokratické strany (ODS) Hradec Králové JUDr. Pavla Staňka. Jeho nominaci ve čtvrtek potvrdila i republiková výkonná rada ODS.

Hradecký advokát Pavel Staněk přitom od volitelů získal poměrně silný mandát, hlasovalo pro něj 93 % z nich. Do Hradce Králové jej přijel podpořit i předseda senátu Miloš Vystrčil (ODS). „Pavlu Staňkovi věřím a rád ho přijedu podpořit znovu během jeho volební kampaně,“ nechal se slyšet předseda Vystrčil.

Pavel Staněk svou kandidaturu chápe mimo jiné jako příležitost otevřít některá důležitá témata. „Nemám pocit, že by se v Hradci a na Hradecku příliš řešila například podpora podnikatelského prostředí. A protože takových témat je víc, chci nabídnout koncept aktivního senátorství. Práci senátora totiž nechápu jako ježdění do Prahy na schůze, ale jako permanentní zájem o problémy lidí z regionu, problémy zdejších měst a obcí, a pomoc třeba i právě cestou jednání v Praze,“ říká Staněk.

Letos šestačtyřicetiletý Pavel Staněk spojil s Hradcem Králové prakticky celý osobní i profesní život, žije tu se svou rodinou. S manželkou Monikou založil v roce 2011 nadační fond Aquapura na pomoc pacientům s poruchami srážlivosti krve. Po absolutoriu na Právnické fakultě Masarykovy univerzity pracoval jako mluvčí a asistent předsedy Krajského soudu v Hradci Králové. Působil jako první náměstek ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, byl poslancem a pracoval mimo jiné v Legislativní radě vlády nebo jako místopředseda Ústavně právního výboru. Po skončení mandátu v roce 2013 se vrátil k práci v advokacii, dnes je řídícím partnerem mezinárodní právní a daňové skupiny Arrows, kterou spoluzakládal. Je členem Rotary Clubu. Členem ODS je od roku 2002.

https://www.ods.cz/region.kralovehradecky/clanek/19335-ods-do-boje-o-senat-v-hradci-kralove-posila-pavla-stanka

Přílohy