ODS na Vysočině nominovala na předsedu strany Petra Fialu

07.11.2015

Zpravodajství ČTK | 16:08 | Rubrika: Politika - Jihlavský kraj | autor: bjr


 Střítež (Jihlavsko) 7. listopadu (ČTK) - Regionální sněm ODS na Vysočině dnes nominoval na předsedu strany dosavadního lídra Petra Fialu. Na pozici prvního místopředsedy strany navrhli delegáti senátora Miloše Vystrčila, kterého zároveň zvolili na další dva roky do čela ODS na Vysočině. Regionální sněm potvrdil i Vystrčilovu nominaci jako kandidáta pro senátní volby za obvod 52 - Jihlava, které se konají příští rok na podzim. ČTK to řekl regionální manažer vysočinské ODS Jaroslav Makovec.


 "Jako kandidáta pro senátní volby musí Vystrčila ještě potvrdit výkonná rada strany," řekl Makovec. Vystrčil získal také společně s Martinem Kupkou a Martinem Novotným nominaci na řadového místopředsedu ODS.

 Při volbě předsedy regionální rady občanských demokratů v Kraji Vysočina neměl Vystrčil protikandidáta a byl zvolen drtivou většinou hlasů. Hlavním úkolem pro následující období bude podle něho pro ODS na Vysočině úspěch v krajských volbách. "Chceme uspět alespoň takovým způsobem, abychom zamezili další vládě sociální demokracie s komunisty," řekl Vystrčil ČTK.

 Vystrčil je od roku 2014 místopředsedou ODS. Od roku 2010 je senátorem za obvod 52 - Jihlava. V letech 2004 až 2008 byl hejtmanem kraje Vysočina.

 Sestavením kandidátky pro krajské volby se občanští demokraté na Vysočině budou podle Makovce zabývat začátkem příštího roku.

Přílohy