ODS v Ústeckém kraji má nového předsedu

17.01.2014

Právo | Rubrika: Severozápadní Čechy - Karlovarský a Ústecký kraj | Strana: 12 | autor: Aleš Pelikán


Novým předsedou regionálního sdružení Občanské demokratické strany Ústeckého kraje byl ve středu pozdě večer na regionálním sněmu strany v Litoměřicích zvolen Vladislav Raška.
Je to bývalý primátor Děčína a současný předseda kontrolního výboru zastupitelstva kraje.
Prvním místopředsedou byl zvolen Radim Holeček, který se jako jediný z Ústeckého kraje při loňských volbách dostal do Poslanecké sněmovny.
Raška je členem ODS téměř 22 let. „Jsem přesvědčen, že jakýkoliv post v ODS je především o práci. Jsem obhájcem všech dobrých a osvědčených principů a postupů, které ODS má, a jsem připraven pro ni dále pracovat a komunikovat s našimi členy a příznivci,“ řekl po svém zvolení Raška.
Ten v krajském čele strany vystřídal Petra Fialu, který je pověřen řízením Krajské zdravotní, společnosti sdružující pět nemocnic Ústeckého kraje.
Radim Holeček byl už loni zvolen řadovým místopředsedou ODS v Ústeckém kraji. Jeho zvolení tehdy bylo vnímáno jako očista strany od různých kmotrů a zákulisních hráčů. „Rád bych navázal na svou práci řadového místopředsedy a chci být platným výkonným místopředsedou. Jako jeden z prioritních úkolů vidím zlepšení komunikace s naší členskou základnou,“ uvedl Holeček. Regionální sněm se zabýval před volebním kongresem i nominacemi do vedení Občanské demokratické strany. Na sněm se přijeli představit kandidáti, mezi kterými byli například kandidát na předsedu ODS, vysokoškolský profesor Petr Fiala, europoslanec Jan Zahradil, místopředseda ODS a poslanec Jiří Pospíšil, senátor a kandidát na místopředsedu ODS Miloš Vystrčil a Martin Kupka.
Profesor Petr Fiala představil přítomným delegátům svůj plán pro obnovu ODS, který shrnul do sedmi kroků. „Chci navrátit ODS její dobré jméno, věřím v její budoucnost a věřím v to, že česká politika potřebuje silnou pravicovou stranu, kterou může být pouze ODS,“ uvedl Fiala.
Toho pak krajští zástupci strany na post předsedy navrhli, získal 52 hlasů z 61. Nepodpořila ho pouze lounská ODS, která na oblastním sněmu nominovala Edvarda Kožušníka.
Na prvního místopředsedu ODS navrhl regionální sněm poslance Jiřího Pospíšila. Na místopředsedy ODS byli navrženi Drahomíra Miklošová, starostka Obrnic na Mostecku, a senátor Miloš Vystrčil.

***

Jakýkoliv post v ODS je především o práci Vladislav Raška, nový předseda RS ODS Ústeckého kraje

Přílohy