ODS zatím nerozhodla o lídrovi, senátoři podporují Němcovou

22.08.2013

Zpravodajství ČTK | 21.8.2013 | 09:50 | Rubrika: Politika - Praha, Středočes. kraj, ČR | autor: sdv


Praha - Občanští demokraté vyberou hlavního volebního lídra zřejmě příští týden. Zasednout by kvůli tomu mělo širší vedení strany. Senátoři ODS podporují Miroslavu Němcovou, uvedli dnes v zaslaném prohlášení. Poslanecký klub dosud podobné usnesení nepřijal. Už dříve Němcovou podpořili úřadující předseda Martin Kuba, místopředseda Jiří Pospíšil i její domovská organizace na Vysočině.

ODS dosud s přípravou na předčasné volby otálela. Zatímco vedení strany ODS tento týden schválilo způsob, jakým by měly být sestaveny kandidátky, některé strany už v minulých dnech představily volební lídry.

Hlavním volebním lídrem ODS by tak mohla být Němcová, která byla i kandidátkou ODS na premiérku pro případnou obnovu koaliční spolupráce s TOP 09 a LIDEM. "Miroslava Němcová patří na domácí politické scéně k největším osobnostem. Kromě dostatečných politických schopností a zkušeností je Miroslava Němcová také politikem, který vždy vystupuje slušně a korektně," uvedl v zaslaném prohlášení předseda ODS na Vysočině Miloš Vystrčil.

Podle Vystrčila je obvyklé, že lídr kandiduje v některém z nejlidnatějších krajů. Mluví se o tom, že Němcová by byla v čele kandidátky v Praze. Na Vysočině, kde Němcová v minulosti kandidovala, by tak zřejmě vedl kandidátku někdo jiný.

Přílohy