Oslavy 115. výročí založení Domova pro seniory v Havlíčkově Brodě

01.09.2013

parlamentnilisty.cz | Rubrika: Články politiků | Strana: 0 | Autor: Jana Fischerová 


Ve čtvrtek 29. srpna se Jana Fischerová společně se senátorem Milošem Vystrčilem zúčastnila oslav 115. výročí založení Domova pro seniory v Havlíčkově Brodě.

U této příležitosti bylo zároveň odhaleno nové dílo sochaře Radomíra Dvořáka, které se nachází v areálu zahrady.

Domov pro seniory byl v Havlíčkově (tehdy Německém) Brodě založen roku 1898 a od té doby nepřetržitě poskytuje sociální služby. V roce 1976 byl domov přestěhován do Wiedenhöfferovy vily v ulici U Panských. Do zdejší zahrady byl tento týden osazen kamenný kříž, dílo sochaře Radomíra Dvořáka. Během slavnostního odpoledne posvětil toto krásné dílo havlíčkobrodský kněz Josef Pecen.

„Kromě výročí 115 let založení Domova pro seniory v Havlíčkově Brodě musím zároveň připomenout také jedno výročí zdejší paní ředitelky Hany Hlaváčkové. Ta je letos ve své funkci desátým rokem a myslím si, že zde odvedla velký kus práce a domov pod jejíma rukama jen vzkvétá,“ říká Jana Fischerová a dodává: „Měla jsem možnost mluvit s ubytovanými seniory a ti jsou zde opravdu velmi spokojení a pochvalují si nejen příjemné rodinné prostředí, ale i vřelý přístup personálu. Společnost seniorům dělají velmi často dobrovolníci, kteří je chodí navštěvovat a povídat si s nimi a za tuto jejich obětavou práci bych jim chtěla moc poděkovat.“

Na oslavě všem přítomným zahrála i populární kapela P.M. band a lidové tradice reprezentoval havlíčkobrodský folklorní soubor Kalamajka. Lidé měli také možnost prohlédnout si interiér domova pro seniory a shlédnout zdejší výstavu k 115. výročí založení domova.

Přílohy