Osobnosti věří v postup FC Vysočina do ligy

08.03.2011

Havlíčkobrodský deník, strana 23, Sport (spo, fcv)


Jihlava - Nepochybují. V anketě mezi jihlavskými osobnostmi ohledně jarního vystoupení FC Vysočina panuje optimismus. Všichni oslovení vyjádřili přesvědčení, že se v polovině června bude slavit návrat do české nejvyšší soutěže.

RNDr. Miloš Vystrčil, senátor
FC Vysočina považuji za svůj krajský tým a rád si zajdu v Jihlavě zafandit. Fandou FC Vysočina jsem se stával postupně s tím, jak jsem mohl sledovat, s jakou vervou a úsilím si tento náš pro mnohé pořád provinční tým jde za svým snem být jednou prvoligovým. Prožívám si s ním jeho výhry i zklamání, radosti a roztrpčení a chápu jeho žádostivost. Do jarních bojů přeji našim klukům, aby neházeli flintu předčasně do žita, aby vždy hráli až do úplného konce, aby nezapomínali na své diváky, aby byli poctiví v přípravě a sami k sobě i ke svým spoluhráčům, aby si nezáviděli a hráli pro tým. Když toto všechno naplní, a není to vůbec jednoduché, jsem přesvědčen, že získají postup i další příznivce.Na závěr to nejdůležitější. Osobně cítím, že na to, kluci, máte, ale podaří se vám to pouze tehdy, když dáte do hry kromě své profesionální fotbalové zručnosti i srdce. Nezdálo se mi, že by tomu na podzim vždy tak bylo.

Ing. Jaroslav Vymazal, primátor Statutárního města Jihlavy
Na zápasy FC Vysočina chodím opravdu rád, protože mají náboj, z naší strany je vidět maximální nasazení a touha po vítězství. Pěkné fotbalové momenty jsou často kořeněné brankami. Našim fotbalistům přeji, aby letos postoupili do nejvyšší soutěže a tam již definitivně zůstali. Oceňuji práci realizačního týmu FC Vysočina, který má propracovaný systém práce s mládeží a ve spojení s velkou péčí, kterou jí věnuje, dosahuje skvělých výsledků. Věřím, že zájem o fotbal bude mít v Jihlavě a na Vysočině rostoucí tendenci.

PaedDr. Ladislav Jirků, poslanec
Nemohl mi samozřejmě uniknout dynamický rozvoj jihlavského fotbalu v posledním desetiletí. Z podceňované popelky se vyšvihl v respektovaný klub s vynikající mládeží, stabilním zázemím a velkou perspektivou. Pokud mi to mé časové vytížení umožní, tak se snažím navštěvovat všechny domácí duely FC Vysočina. Fotbalistům velmi přeji, aby své několikaleté snažení na jaře dotáhli do vytouženého postupového cíle, a doufám, že se mi podaří být při tom.

Mgr. Jan Svoboda, ředitel ZŠ Evžena Rošického v Jihlavě
Fotbal mám rád jako divák. Sleduji ho v televizi a občas si najdu cestu i na stadion FC Vysočina. K tomuto klubu nemám blízko pouze s ohledem na sousedství naší základní školy a stadionu v Jiráskově ulici. Jarní zápasy jihlavských fotbalistů si rozhodně nenechám ujít. Věřím, že se k nim opět otočí štěstí a dokáží zopakovat postup do nejvyšší soutěže. Budu jim držet palce!

Josef Augusta, legendární hokejista a trenér
Počítám s tím, že na jarní zápasy FC Vysočina budu chodit častěji než na podzim. To jsem se na fotbal dostal jen dvakrát. Cílem všech sportovců, tedy i hráčů FC Vysočina, je dosáhnout na co nejvyšší mety. Jejich dosažení se poté velmi odvíjí nejen od vlastního výkonů sportovců, ale hlavně od jejich přístupu k zápasům. Na něm bude velmi záležet i z pohledu FC Vysočina. Jsem velkým fandou všech sportů na Vysočině, a tudíž fotbalistům přeji postup do Gambrinus ligy. Pokud by se jim to podařilo, tak by to bylo jedině dobře.

Bedřich Ščerban, jednatel HC Dukla Jihlava a bývalý reprezentant
Jsem rád, že z napínavých hokejových duelů Dukly budu moci plynule přejít ke sledování fotbalových zápasů FC Vysočina. Na podzim jsem na stadionu nechyběl snad ani jednou, protože výkony FC Vysočina v domácím prostředí se mi prostě líbily. Pevně věřím, že se mužstvu na jaře podaří vybojovat postup do Gambrinus ligy. FC Vysočina to rozhodně přeji.

 

Region| Vysočina

Publikováno| Havlíčkobrodský deník; Sport; 23

Publikováno| Jihlavský deník; Sport; 23

Publikováno| Třebíčský deník; Sport; 23

Publikováno| Žďárský deník; Sport; 23

Publikováno| Pelhřimovský deník; Sport; 23

ID| 6dcdfec9-f45a-4fa8-a6cc-983be32d6429

Přílohy