Politici, sportovci i osobnosti vzkazují zdravotníkům: Děkujeme za odvahu!

25.12.2021

zpravy.iDNES.cz | 13:16 | Rubrika Domácí | Autor: van


Zdravotníci v celém Česku čelí epidemii covidu téměř dva roky. V začátcích pandemie jim lidé tleskali či zpívali pod okny nemocnic. V posledních měsících se však naopak setkávají s urážkami. Redakce iDNES.cz oslovila politiky, sportovce či osobnosti veřejného života s dotazem, co by za práci a obětavost v době covidu zdravotníkům vzkázali. Mezi oslovenými nechybí premiér Petr Fiala či vítěz letnícholympijských her Lukáš Krpálek.


Zdravotníci zachraňují naše životy s obrovským nasazením a za cenu vlastního rizika. Jsem si jist, že naprostá většina společnosti si to uvědomuje a je na ně hrdá, stejně jako já. Krize ještě není u konce, proto budou lékaři, zdravotní sestry a všichni ostatní potřebovat spoustu sil a také podporu od nás všech. Prosím vás o zodpovědnost. Předcházejme riziku hospitalizace dodržováním pandemických opatření a očkováním. Děkuji všem zdravotníkům a obdivuji jejich nasazení a odvahu.
Petr Fiala
Premiér

 

S českými zdravotníky jsme prožívali celý covid od roku 2020, i když jsme samozřejmě nebyli v první linii. Pro ně to byla obrovská zátěž a nasazování de facto vlastních životů. Musíme jim každý den děkovat za to, co dělají. Teď to mají těžké, protože antivaxeři jsou na ně agresivní. Snažili jsme se jim to finančně kompenzovat, ale pro ně už ty peníze ve finále nebyly motivací, protože tam zažívali hrozné věci. Doufejme, že už je to na dobré cestě.
Andrej Babiš
Bývalý premiér

 

Chtěl bych jim poděkovat a popřát hodně síly. Hlavně vděčných klientů, aby si ti okolo nich dokázali uvědomit to, že někdo se o nás stará a třeba i obětuje volný čas, který my všichni máme. Obětují
se proto, aby se postarali o ostatní, za to bychom jim měli být všichni vděční a měli bychom to umět ocenit. Nikoliv mít pocit, že je to samozřejmost. Lidí, kteří pomáhají v podstatě nezištně nebo nad rámec svých povinností, je obrovská spousta.
Miloš Vystrčil
Předseda Senátu

 

Za Vaši odvahu, obětavost a nasazení v této neuvěřitelně náročné době Vám patří obrovské poděkování. My všichni Vám dlužíme víc, než je možné slovy vyjádřit. Doufám, že ti, kteří si to stále ještě plně neuvědomují, to také jednou docení. Ráda bych Vám popřála pevné zdraví a sílu nepolevit tváří v tvář všem hrůzám, kterým čelíte. Věřím, že konec této už dva roky trvající noční můry není daleko.

Za Vaši obětavost a nasazení v této neuvěřitelně náročné době Vám patří obrovské poděkování. My všichni Vám dlužíme víc, než je možné slovy vyjádřit. Doufám, že ti, kteří si to stále ještě plně neuvědomují, to také jednou docení. Ráda bych Vám popřála pevné zdraví a sílu nepolevit tváří v tvář všem výzvám, kterým čelíte.
Markéta Adamová Pekarová
Předsedkyně Sněmovny

 

Ahoj, tady je Lukáš Krpálek, zdravím všechny zdravotníky. Věřím, že nejen svým jménem děkuji všem, kteří v nemocnicích a zdravotnických zařízeních zvládají tuto mimořádnou dobu a starají se o zdraví nás všech. Vím, že to nemáte lehké. Díky a pokud to bude jen trochu možné, užijte si klidné svátky.
Lukáš Krpálek
Judista, dvojnásobný olympijský vítěz z let 2016 a 2021

 

Jejich práce je absolutně klíčová. Bez těchto lidí bychom nebyli schopní tuhle situaci zvládnout. Kolikrát ti lidi nejsou vidět, sestřičky, doktoři, všichni odvádějí skvělou práci, i když jsou to v podstatě bezejmenní hrdinové. Všem těmto lidem patří náš dík, protože bez nich bychom to nebyli schopni zvládnout.
Ondřej Balvín
Basketbalový reprezentant, účastník olympijských her v Tokiu

 

Stárnoucí spisovatel, který po většinu svého života mohl zlehka dělat jen to, co ho baví, samozřejmě smeká před vůlí a pracovním nasazením všech, kterým covid jejich už beztak těžkou práci ještě fatálně ztížil.
Michal Viewegh
Spisovatel

 

Díky za Vaši práci, kterou mnozí z nás potřebují...kéž by i naše práce, kterou také mnozí potřebují, byla už zase možná.
Michal Hrůza
Hudebník

 

Odkaz na článek.

Přílohy