Pro ODS dopadly volby v podstatě remízou

18.10.2014

TV Nova | 19:30 | Pořad: Televizní noviny


Markéta FIALOVÁ, moderátorka

--------------------
Pro kdysi nejsilnější stranu v zemi ODS dopadly volby v podstatě remízou, strana sice o jeden z obhajovaných mandátů přišla. Ztrátu ale kompenzovala ziskem křesla v koalici s Korunou českou. My jsme teď ve spojení s reportérkou Pavlínou Kosovou. Pavlíno, jak ODS hodnotí svůj výsledek, je to pro ní úspěch?

Pavlína KOSOVÁ, redaktorka
--------------------
Dobrý večer. Zda ODS považuje výhru dvou ze sedmi kandidátů, kteří vstoupili do druhého kola senátních voleb za úspěch, na to se zeptám přímo místopředsedy a senátora Miloše Vystrčila, dobrý večer. Otázka už byla položena. Byly dnešní volby pro vás úspěchem?

Miloš VYSTRČIL, místopředseda strany /ODS/
--------------------
Dobrý večer, v celku ano, s tím, že vás možná překvapím, že to není jenom díky zisku těch dvou mandátů. Ty statistiky se dají interpretovat různě, já jsem se díval, že my jsme vlastně nebo naši kandidáti získali v průměru přes 13 % hlasů. Kromě dvou prvních míst jsme získali ještě 5 druhých míst a 5 třetích míst a to jsou všechno úspěchy. Nicméně dva ze sedmadvaceti mandátů je zhruba 7 %, to hlavní, co jsme získali je, že se zdá, že voliči alespoň kteří začali věřit tomu, že se měníme, že se občanští demokraté mění a za to bych jim chtěl poděkovat. Chci poděkovat všem voličům, kteří dali hlasy našim kandidátům, protože pro nás pro všechny je to motivace a těch 13 % hlasů, které jsme získali je pro nás prostě další motivace pro práci a změny, které chceme v občanské demokratické straně dělat, takže tolik řekněme hodnocení té spokojenosti a já věřím, že v budoucích volbách to bude ještě lepší.

Pavlína KOSOVÁ, redaktorka
--------------------
Já vám děkuji za rozhovor a od nás ze sídla ODS je to vše.

Petr SUCHOŇ, moderátor
--------------------
Tolik tedy naše povolební studio, my děkujeme Markétě za její informace.

Markéta FIALOVÁ, moderátorka
--------------------
I já vám děkuji.

Přílohy