Půlmaraton pomůže Sdílení s koupí auta

14.07.2021

jihlavske-listy.cz | Rubrika: Aktuality | Autor: David Kratochvíl


Sobotní půlmaraton v Telči vynesl přes 160 tisíc korun. Informovala o tom organizátorka běžeckého závodu Eva Švecová z organizace Sdílení, podpořil místní organizaci Sdílení, která pečuje o staré lidi, vážně nemocné a umírající.

„Částka pomůže s financováním vozidla, které nutně potřebujeme do konce léta zakoupit pro nově nastupující zdravotní sestřičku,“ uvedla Švecová, na jaké účely získané peníze půjdou. Závodu se účastnila stovka běžců.

Čekal na ně sedmikilometrový okruh přírodou, kde mohli využít jak betonovou cyklostezku, tak měkký povrch vedle ní. Po trati byly občerstvovací stanice. Akce se účastnil i předseda Senátu Miloš Vystrčil.

Trať absolvoval za necelé dvě hodiny, což byl i jeho cíl. Na trati ho po celou dobu hlídali osobní strážci. „Snažil jsem se dostat dvakrát až třikrát do týdne na desetikilometrový trénink, takže moje připravenost je průměrná. Běháním čistím hlavu,“ smál se senátor.

Do budoucna by nebylo podle něj špatné uspořádat v rámci akce i čtvrtmaraton, který by přilákal větší počet zájemců, kteří by museli uběhnout trasu přes deset kilometrů. Vystrčil měl v nohách víc než dvakrát tolik.

Ještě před závodem rozpoutal na své sociální síti sázku. Když uběhne půlmaraton pod dvě hodiny, všichni ti, co v komentářích tipovali horší výsledek, museli Sdílení věnovat tisíci korunu. Ti, co by senátorovi věřili a on by zaběhl horší čas, než si předsevzal, zaplatil by za ně on tisíc korun, a to až do částky 20 tisíc korun.

Martin Švec se v den konání půlmaratonu rozhodl dokonce uběhnout ultramaraton, tedy 100 kilometrů. Nebyl na to sám. K jeho výzvě se připojil Bartoloměj Tomka. O půlnoci společně vyběhli do ulic Telče a v deset hodin se připojili k běžcům na půlmaratonu. I oni nakonec stanovený cíl dokázali pokořit.

 

Odkaz na článek.

Přílohy