Restart ekonomiky po koronaviru? Čeští podnikatelé míří za inovacemi na Taiwan

10.07.2020

czechleaders.com


Česko-taiwanská obchodní komora vyzývá české etablované i začínající podniky, aby se po koronavirové světové krizi vydaly cestou inovací a neotřelých přístupů, a opět tak nastartovali ekonomiku.

Jednou z takových příležitostí je chystaná podnikatelská mise na Taiwan, která bude doprovázet předsedu Senátu Miloše Vystrčila při jeho návštěvě regionu v termínu od 29. srpna do 5. září 2020. Registrace, která je otevřená do 15. července, je určená především pro podnikatele se zájmem o nanotechnologie, e-mobilitu, inovace ve zdravotnictví, velká data, umělou inteligenci, cirkulární ekonomiku, smart cities či robotiku a drony.

„Taiwan patří mezi nejkonkurenceschopnější a nejinovativnější ekonomiky světa. Otevření nových oborů a příležitostí pro české a taiwanské společnosti přinese potřebný ekonomický impuls s přidanou hodnotou. Díky návštěvě předsedy Senátu se dosavadní úspěšná spolupráce posouvá na kvalitativně vyšší úroveň. Proto jsme pro cestu zvolili podtitul Level Up – Freedom of Innovation,“ vysvětluje Pavel Diviš, předseda Česko-taiwanské obchodní komory. „Česká republika představuje díky své otevřenosti, strategické poloze v srdci Evropy a vzdělaným lidem rovnocenného partnera, který nejen precizně zvládá výrobu, ale také přichází s vlastními nápady a přístupy, které obstojí i v ostré mezinárodní konkurenci,“ dodává.

„Máme teď jedinečnou příležitost učit se jeden od druhého jako rovnocenní partneři. Stavíme pomyslné další patro ve vzájemných vztazích, které nám pomůže se po světové pandemii překlenout směrem k chytřejší a svobodné ekonomice,” doplňuje Miloš Vystrčil, předseda Senátu Parlamentu ČR.

Účastníci cesty budou mít možnost prezentovat své produkty a služby, seznámí se s povahou taiwanského trhu ve svém odvětví prostřednictvím návštěv relevantních institucí a taiwanských podniků a budou mít možnost jednání s konkrétními potenciálními partnery.

Česko-taiwanská obchodní komora

Česko-taiwanská obchodní komora je nezávislá nevládní, nezisková organizace, která podporuje spolupráci mezi oběma zeměmi. Z pověření Kanceláře Senátu organizuje podnikatelskou misi na Taiwan. Přihlášky je možné podávat do 15. července 2020. Bližší informace získáte na info@taiwanchamber.cz a na webových stránkách www.taiwanchamber.cz.

 

https://www.czechleaders.com/byznys/restart-ekonomiky-po-koronaviru-cesti-podnikatele-miri-za-inovacemi-na-taiwan

Přílohy