Rozšíří senátoři ústavní žalobu na prezidenta?

10.07.2019

TV Nova | 08:30 | Pořad: Ranní Televizní noviny | Strana: 0


Petr SUCHOŇ, moderátor
-------------------------
Stále vidíte pouze siluetku, je ale zdařilá. Pokračuji dál. Senátoři podle všeho rozšíří ústavní žalobu na prezidenta Miloše Zemana o část týkající se ministra kultury Antonína Staňka, toho hlava státu odmítá odvolat. Dohodla se na tom většina senátorských klubů. 

František BŮŽEK, redaktor
-------------------------
Za zavřenými dveřmi se šéfové senátorských klubů dohodli, že k ústavní žalobě na prezidenta Zemana patrně přidají další bod. 

Miloš VYSTRČIL, předseda senátorského klubu /ODS/
-------------------------
Součástí této žaloby bude i popis posledního konání pana prezidenta, které právě souvisí s tím, že byť má již přes 30 dní na stole návrh premiéra na odvolání ministra kultury, tak tak nečiní. 


František BŮŽEK, redaktor
-------------------------
Ve čtvrtek se na Pražském hradě sejde prezident Miloš Zeman s premiérem Andrejem Babišem. O den později ho pak čeká schůzka s předsedou ČSSD Janem Hamáčkem a také Antonínem Staňkem, současným ministrem kultury. A 15. července se patrně sejde předsednictvo ČSSD, aby se rozhodlo, jestli strana zůstane ve vládě, nebo z ní odejde. Podle toho, jak tyto schůzky dopadnou, možná senátoři ještě názor změní. František Bůžek, televize Nova.

Přílohy