Šéf ODS: Divím se, že ANO o Pavlíkovi mlčí

22.11.2016

Mladá fronta DNES | Rubrika: Vysočina | Strana: 15 | autor: (rl)


VYSOČINA Dnes se podruhé sejdou nově zvolení krajští zastupitelé. A opět budou řešit vratkou situaci náměstka hejtmana Josefa Pavlíka (ANO).
Ten před volbami lhal o svém předlistopadovém členství v KSČ, což až pod tíhou důkazů přiznal a omluvil se za to. A odmítá, že byl členem lidových milicí (LM), o čemž se také spekuluje. Tomuto nařčení se chce bránit u soudu. Pokud se nakonec potvrdí, že v LM byl, je připraven složit funkci.
Hnutí ANO ale zatím jednoznačně nevyjádřilo Pavlíkovi svoji plnou podporu. „To je těžké. Já se k tomu nechci v tuto chvíli vyjadřovat,“ uvedla včera Bohumila Kobrlová, šéfka zastupitelského klubu ANO.
ODS dala do dneška ultimátum svému koaličnímu partnerovi, hnutí ANO, aby Pavlík vyvrátil pravdivost dokumentů, které poukazují na jeho členství v lidových milicích.
Včera uvedl krajský šéf ODS Miloš Vystrčil, že mu dosavadní Pavlíkův postup stačí. „Nám to zatím umožňuje setrvání v koalici. Je ale zajímavé, že hnutí ANO k tomu mlčí. Doufám, že řeknou něco jasného, jak oni se k tomu staví,“ uvedl Vystrčil. Hnutí se kauze nijak nevěnuje ani na svém webu.

Přílohy