Senátoři ve štafetovém videu děkovali lidem za zvládání epidemie

10.04.2020

Zpravodajství ČTK | Rubrika: for pol pod zdr


Praha 10. dubna (ČTK) - Představitelé senátorských frakcí v minutovém videu poděkovali lidem za to, že se při zvládání epidemie koronaviru chovají odpovědně a pomáhají si. Poděkování má podobu štafetových vystoupení představitelů jednotlivých senátorských frakcí. Senát jej zveřejnil na svém webu i twitteru.
Úvod a závěr patří předsedovi horní komory Miloši Vystrčilovi (ODS) v černé roušce s modrým logem horní komory parlamentu. "Jako senátoři se dnes snažíme zejména pomáhat ve svých regionech. Také chráníme vaše práva a svobody a snažíme se co možná nejrychleji přijímat potřebné zákony. Spolu to zvládneme," uvedl Vystrčil.
Senátoři poděkovali za to, že se lidé chovají zodpovědně a ohleduplně, dodržují nastavená pravidla včetně nošení roušek, jsou solidární s potřebnými a přispívají svým dílem ke zvládnutí současné situace.
Senátorské kluby se také rozhodly mezi sebou uspořádat sbírku na nákup ochranných pomůcek a zdravotnických přístrojů. Vystrčil věří tomu, že se takto podaří vybrat více než jeden milion korun. Měsíční plat řadového poslance či senátora činí zhruba 91.000 korun hrubého.

Přílohy