Společnost

18.01.2013

Jihlavské listy | Rubrika: Aktuality | Strana: 2 | Téma: Senátoři - Vystrčil Miloš


Zemřel výtvarník Jan Schneider

Ve věku 72 let zemřel náhle 13. ledna člen bývalého Sdružení výtvarných umělců Vysočiny Jan Schneider. Poslední rozloučení s ním se koná v pátek 18. ledna od 11 hodin v obřadní síni jihlavského krematoria. Podle informací JL se s kolegou přijde rozloučit řada členů jihlavské výtvarnické scény. -jv

Šéfem ODS na Jihlavsku Vystrčil

JIHLAVA (mab) - Občanští demokraté na Jihlavsku mají nového předsedu i členy oblastní rady. Zvolil je mimořádný sněm, který se konal toto úterý v Jihlavě. Novým předsedou byl zvolen senátor a někdejší hejtman Kraje Vysočina Miloš Vystrčil. Prvním místopředsedou se stal šéf místní ODS v Jihlavě Vladimír Bílek, druhým místopředsedou neuvolněný jihlavský radní Jan Dršata.
Dosavadního předsedu Michala Zigla mimořádný sněm odvolal. Ziglova pozice byla oslabena poté, co se v posledních krajských volbách nedostal do zastupitelstva, i když kandidoval na druhém místě.
Věřím, že klidně proběhnuvší oblastní sněm uzavřel období poměrně překotných změn v ODS na Jihlavsku. Důvěra v komunální politiky a jejich schopnosti je jednou z posledních jistot a zároveň i nadějí ODS," uvedl po svém zvolení nový předseda jihlavského oblastního sdružení Miloš Vystrčil. 

Přílohy