Sucho či přívalové deště. V Senátu byly představeny soutěžní projekty, které mají Česko připravit na změny klimatu

04.08.2020

senat.cz | 15:37 | Rubrika: Aktuality | Autor: Sue Nguyen


4. srpna 2020, Praha. V zahradě českého Senátu bylo dnes zahájeno veřejné hlasování o nejlepší nápad, jak připravit česká města a krajinu na sucho, vedra, přívalové deště a další projevy změn klimatu. Soutěž Adapterra Awards pořádá Nadace Partnerství pod záštitou předsedy Senátu Miloše Vystrčila.

„Protože Senátu na životním prostředí a jeho ochraně vždy záleželo a záleží, považuji naši podporu soutěže Adapterra Awards za správnou a logickou. Všechny rozumné aktivity, které napomáhají lepšímu hospodaření s vodou a přirozenému soužití člověka s přírodou jsou a budou totiž pro naši budoucnost stále důležitější,“ říká Miloš Vystrčil.

Na tiskové konferenci ve Valdštejnské zahradě vystoupil dále Martin Ander z Nadace Partnerství a náměstek pražského primátora pro životní prostředí Petr Hlubuček. Ten ve svém příspěvku přiblížil, jak se s adaptací na změny klimatu vypořádává hlavní město. 

Smyslem soutěže Adapterra Awards je postupně vytvořit databázi inspirativních projektů, které svým přístupem k životnímu prostředí přispívají k regionálnímu rozvoji. V letošním roce mohou lidé vybírat z jednadvaceti soutěžních projektů, mezi nimiž nechybí příklady ozeleňování budov, ochlazování městských ulic či navracení vody do krajiny. Hlasování probíhá na webových stránkách do 30. září 2020.

 

Přílohy