Světlo na konci tunelu? Fränkische!

26.02.2013

Horácké noviny | Rubrika: Aktuality | Strana: 2


Okříšky - Nezaměstnanost na Třebíčsku je stále větším a větším problémem a počet lidí bez práce hrůzným tempem přibývá. Proto každá zpráva o novém pracovním místě dýchá optimizmem. Naposledy takové zpráva přišla z Okříšek z firmy Fränkische. Postupně by tu práci mělo najít až tři sta lidí. Nové pracovní pozice ve výrobě budou zřizována postupně s náběhy nových produktů.

Výrobní závod v Okříškách byl postaven v roce 2007 a dnes zaměstnává pět stovek lidí. Začátkem roku 2012 padlo rozhodnutí vybudovat novou výrobní halu. Poprvé se do země koplo v srpnu loňského roku a ve čtvrtek 21. února byla hala slavnostně otevřena. Firma Fränkische vyrábí plastové trubky a hadičky pro automobilový průmysl a bílou domácí techniku.

Nové provozy otevřel, za asistence starosty Okříšek Zdeňka Ryšavého, sám majitel firmy Otto Kirchner. Malé slavnosti se zúčastnil i jihlavský senátor Miloš Vystrčil, ten třebíčský, František Bublan, chyběl. Přítomen byl i ředitel Střední průmyslové školy Třebíč Zdeněk Borůvka. To naznačuje, že firma Fränkische má vůli v našem regionu zapustit kořeny, spolupracovat nejen se školami a podílet se na výchově nových zaměstnanců.

„Díky této spolupráci se daří nacházet kvalifi kované a motivované spolupracovníky. Čerstvým absolventům především technických oborů se znalostí cizího jazyka nabízí firma již několik let Trainee program, který umožňuje během dvanácti měsíců poznat jednotlivá oddělení a lépe zvolit budoucí zaměření. Nejlepší absolventi programu získávají pracovní smlouvu. Uplatnění najdou samozřejmě také vyučení zaměstnanci ve výrobní sféře, u kterých je nejdůležitější devizou přístup k práci a zodpovědnost,“ píše se v tiskové zprávě Fränkische.

Vedoucí českého závodu Jiří Novotný naznačil, že Fränkische nechce být jen firmou, která nabízí v regionu práci, ale chce se aktivně podílet i na samotném životě Třebíčska, a to třeba formou sponzoringu.

Přílohy