Vedení ODS v debatách aktivuje regiony

02.07.2013

Právo | Rubrika: Zpravodajství | Strana: 3 | autor: (pch)


Současná politická situace probudila členskou základnu ODS k aktivitě. Po setkání úřadujícího předsedy občanských demokratů Martina Kuby a místopředsedkyně strany Miroslavy Němcové se členy vysočinského sdružení, které včera proběhlo ve Stříteži na Jihlavsku, to prohlásil regionální předseda ODS Miloš Vystrčil. ODS z Vysočiny byla první, která nabídku k diskusi se špičkami strany a aktéry současného dění v nejvyšších politických patrech využila. Další schůzky by měly proběhnout na severní Moravě a v jižních Čechách.
Do Stříteže se sjela asi stovka členů, což – jak upozornila Miroslava Němcová – v čase na začátku pracovního týdne a zároveň na startu období dovolených svědčí o velkém zájmu členské základny o informace.
„Diskuse byla velmi věcná. Překvapilo mě, že situaci vidíme velmi podobně,“ uvedla Němcová shodně s Kubou, že členská základna schvaluje kroky grémia ODS, a tedy v okamžiku, kdy má koalice zajištěnou většinu, nepodporuje rozpuštění Sněmovny.
„Z účastníků setkání jsem cítil odhodlání se se situací poprat a začít pracovat na těch nejnižších stupních,“ naznačil Miloš Vystrčil, že debata leckdy již unavené členy ODS restartovala, neboť obnažila i fakt, že za ODS není na politické scéně náhrada.

Přílohy