VIDEOSERIÁL Selský rozum - nejen o důležité roli rodinných farem s předsedou Senátu M. Vystrčilem

26.03.2020

agris.cz | 6:58 | Autor: as4u.cz, s.r.o.


Ohlédnutí za letošní jarní Radou Asociace soukromého zemědělství ČR v Plzni, a to včetně dvou rozhovorů - s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem a ředitelem Státního zemědělského intervenčního fondu Martinem Šebestyánem, přináší březnový díl našeho videoseriálu Selský rozum. Nechybí ani reportáž na rodinné farmě předsedy ASZ Kolín, Kutná Hora, Nymburk Jana Krále a povídání o zákazu klecových chovů nosnic, který je aktuálně ve hře.

Krátký rozhovor s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem - v čase od 0:32 min.

 

Přepis rozhovoru předsedy Senátu Miloše Vystrčila:

Myslím si, že nejdůležitější je, aby vlastníci půdy si uvědomili, že je potřeba se o půdu starat, a že půda není jenom pro ně, ale pro budoucí generace. A že i v případě, že ji pronajímají, tak mají právo na to, aby dohlíželi, zda ten komu ji pronajali, se o ní stará způsobem, který umožní na ní třeba vyrábět a pěstovat i budoucím generacím. To si myslím, že je velmi důležité. A zároveň by si měli uvědomit, že součástí toho, aby půda mohla rodit, je, že bude mít dostatek vody. A to souvisí právě s tím, abychom tady neměli nekonečné lány různých druhů rostlin, které vlastně toto neumožnují.

*Co naši sedláci - soukromý zemědělci?

Naši sedláci jsou přesně příkladem toho, jak se má člověk o půdu, která mu patří a která bude jednou patřit jejich dětem nebo vnoučatům starat. To je ten, v naprosté většině, správný příklad toho, jak bychom měli o půdu pečovat.

https://www.asz.cz/cs/aktualne-z-asz/videoserial-selsky-rozum-nejen-o-dulezite-roli-rodinnych-farem-s-predsedou-senatu-m-vystrcilem.html

Přílohy