Vysočina se snazi o jednotnou hokejovou ligu všech svých klubů

03.05.2016

Jihlavské listy | Rubrika: Aktuality | Strana: 4 | Autor: Pavel Bajer


Hokejové týmy z Vysočiny působí v několika krajských hokejových soutěžích. Krajský hokejový svaz je chce sjednotit do jedné soutěže.

Region O jednotnou krajskou hokejovou soutěž pro všechny kluby z Vysočiny usilují někteří vysočinští politikové i krajský hokejový svaz již několik let.
Krajská soutěž pro vysočinské kluby zde sice existuje. Je v ní sedm týmů. Jenže pouze pět jich je z Vysočiny. Zastávka u Brna a Veverská Bítýška, které v této lize také působí, jsou z Jihomoravského kraje. Podobně některé hokejové kluby z Vysočiny hrají ligu v jiných krajích. Například týmy ze Světlé nad Sázavou a Ledče nad Sázavou hrají krajskou hokejovou ligu Pardubického kraje.
Právě vytvoření ligy, kde by hrály pouze hokejové kluby z Vysočiny navrhl krajský zastupitel a senátor za ODS Miloš Vystrčil.„Po počátečních problémech to fotbalisté také uvítali," odvolal se na obdobný proces, kterým v minulosti prošli vysočinští fotbalisté.
„Můžeme to začít projednávat, jestli by to do budoucna bylo možné," souhlasila krajská radní pro oblast sportu Jana Fialová (ČSSD).
Krajský hokejový svaz Vysočiny se o sloučení všech vysočinských týmů do jedné ligy, podle svého předsedy Bedřicha Ščerbana, snaží již pět let. „je to především na vůli jednotlivých klubů. Neexistuje žádný předpis, který by jim to mohl nařídit," doplnil Ščerban. Podle jeho slov se kluby v současné době řídí především vzdáleností a atraktivitou soupeřů. Poukázal také na to, že soutěže vznikly dříve než kraj. „Jsme myšlence krajské ligy pro kluby z Vysočiny nakloněni," dodal Ščerban.
Světlá nad Sázavou, která hraje hokejovou ligu Pardubického kraje, se zapojení do vysočinské hokejové ligy nebrání. „Těchto snah již bylo mnoho. Jsme k nim proto skeptičtí," vyjádřil se sekretář světelského hokejového klubu Miroslav Sklenář. Poukázal, že doposud v těchto snahách chyběla ucelená koncepce. V lize Pardubického kraje je Světlá nad Sázavou v současné době zabydleným týmem a má zde atraktivní soupeře. „Na play-off chodilo na naše zápasy 600 i 700 lidí," dodal Slenář.

Přílohy