Výstavní síň Senátu láká na skvosty z Havlíčkobrodska

26.11.2012

Noviny Kraje Vysočina | Listopad 2012 | Rubrika: Panorama | Strana: 4


Spisovatelé Karel Havlíček Borovský a Jaroslav Hašek, básník Bohuslav Reynek, malíř Jan Zrzavý nebo také sochař Radomír Dvořák. Tato a řada dalších jmen jsou v současnosti úzce spojena s Výstavní síní Senátu Parlamentu České republiky. Až do 2. prosince letošního roku tam zájemci mohou navštívit originální výstavu "Havlíčkobrodsko – ze sbírek Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod", která představuje fenomény a osobnosti právě z oblasti na severozápadě Kraje Vysočina.

Záměrem výstavy je prezentovat fenomény Havlíčkobrodska, jako jsou například literatura, malířství, hokej, sklářství, kamenictví, bramborářství či archeologie, prostřednictvím předmětů, které má muzeum ve svých sbírkách.

„Jsem vděčný poslankyni Janě Fischerové za nápad a Senátu za vstřícnost s jakou jeho pracovníci přistoupili k pořádání výstavy. Věřím, že návštěvníci ocení, že můžou obdivovat krásy a umění Vysočiny, aniž by museli opustit Prahu. Zároveň věřím, že po zhlédnutí této výstavy to stejně nevydrží a na naši kouzelnou Vysočinu osobně vyrazí,“ prohlásil senátor Miloš Vystrčil, jenž nad výstavou, kterou pořádá Kancelář Senátu a Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, převzal záštitu.

Přílohy