Záludnosti tentokrát pořadatelé vynechali

12.09.2014

5plus2 | Rubrika: Jihlavsko | Strana: 8 | autor: (pal)


TELČ / Dobrovolní hasiči se o nadcházejícím víkendu sjedou do Telče. Už po patnácté se totiž právě tady uskuteční velká noční soutěž O pohár starosty města.

Na náměstí Zachariáše z Hradce se v sobotu 13. září představí více než šedesát družstev ze všech koutů regionu, přičemž celodenní hasičský rej začne už v devět hodin ráno.
V tu dobu vezmou stříkačky do ruky mladí požárníci, včetně těch úplně nejmenších. „Návštěvníci se mohou těšit i na ukázku přípravky, což jsou děti do šesti let,“ prozradil Pavel Šebesta, starosta Sboru dobrovolných hasičů z Nevcehle, který je hlavním organizátorem akce.
V podvečer pak dostanou v Telči prostor také ženy, které byly zatím pokaždé ozdobou celodenní soutěže.
Hlavní závod mužů odstartuje zítra v osm hodin večer. „Soutěžit se bude v klasickém hasičském sportu,“ uvedl Šebesta. „Žádné záludnosti jsme ale letos nechystali. Jediným specifikem budou kostky na náměstí, ale zase na druhou stranu se bude závodit v krásném prostředí,“ doplnil.
S nápadem uspořádat noční soutěž přišli hasiči z Nevcehle v roce 2000, tehdy jim dal svolení starosta Miloš Vystrčil. A od té doby všichni jeho nástupci tuhle tradici dodržují.
„Určitě nejen pan Vystrčil, ale i my pořadatelé jsme mile překvapeni, kam až soutěž za tu dobu dospěla,“ pyšní se pořadatelé.

***

Program 2014

9.00 – soutěž mladých hasičů
11.00 – Dixieland Jazz Band Telč
16.30 – ukázka hasičské přípravky
16.35 – podvečerní soutěž žen
19.00 – nástup všech soutěžních družstev
20.00 – hlavní noční soutěž mužů

Přílohy