Minuty ze Senátu

26.08.2021

Ohlédnutí za středeční pokračující 15. schůzí Senátu.


 

Přepis záznamu Minut ze Senátu:

Miloš Vystrčil: Mám velkou radost. I ve spolupráci s Radkem Nwelatim a dalšími se podařilo zasadit rozhodující ránu "energošmejdům". Přijali jsme změnu energetického zákona, která konečně umožní spotřebitelům a zákazníkům zjistit, kdy jim končí smlouva, zjistit kdy se mění cena elektřiny a zároveň všichni, co obchodují s elektřinou, budou mít rovné podmínky. To je velmi důležité a je to dobré pro nás pro všechny.

Raduan Nwelati: Jsem velmi rád, že se nám podařilo do zákona dát takové změny, které výrazně zlepšují postavení spotřebitele, a jsem také rád, že se nám podařilo přesvědčit MPO (Ministerstvo průmyslu a obchodu), že tyto naše změny podpořilo.

Eva Decroix: Práce na energetickém zákoně pro mě byla velká škola. Souviselo s tím náročné vyjednávání, i ne úplně jednoduchá právní argumentace. Jsem ráda, že jsem mohla svou troškou přispět k této změně.

Ondřej Doležal: Jsem rád, že i když jsme byli jediný dodavatel na trhu, který upozorňoval na mezery v energetickém zákoně, tak že se nám podařilo přesvědčit pana Vystrčila a jeho tým, následně Senát a po týdenním jednání ty mezery zkrátka uznalo i MPO (Ministerstvo průmyslu a obchodu) a mám z toho celkově radost.

Přílohy