#NadějeJsmeMy

29.03.2021

Ještě před nedávnem jsem to nevěděl. Slovu nebo frázi označenému na začátku symbolem # (tzv. mřížka, plůtek či hash) se říká hashtag.


Dnes se symbol # zejména používá na sociálních sítích, jako jsou například Facebook nebo Twitter, na začátku označení skupiny, kanálu nebo tématu, aby pomohl nasměrovat nebo utřídit souhrn zpráv nebo informací.

Nadpisem tohoto článku je tedy hashtag #NadějeJsmeMy právě proto, abych mohl jeho prostřednictvím nasměrovat - upozornit na video, které na sociálních sítích upozorňuje na téma našeho překonávání nemoci Covid-19.

Pod hashtagem #NadějeJsmeMy totiž nalezneme do dvou minut vtěsnané názory a osudy několika z těch, kteří zblízka poznali, co dokáže nemoc Covid-19.

Ve videu běžní lidé popisují svá setkání a své obavy ze zákeřné nemoci. Mluví také o svých přáních a prosbách a také o naději, kterou dnes všichni vyhlížíme.

Cílem mého článku je vlastně poprosit, zda byste si nenašli 2 minuty a nepodívali se třeba ve svém mobilu na kratičké dílko mladých nadaných nadšenců, kteří se ve svém volném čase rozhodli přispět k tomu, abychom si lépe uvědomili, proti čemu dnes stojíme a jak je důležité se chovat odpovědně.

Jak se totiž dozvíte, pokud se podíváte, také na konci videa: „Na každém z nás teď závisí životy druhých.“

 

Miloš Vystrčil, krajský zastupitel, senátor

 

Zveřejněno v Novinách Kraje Vysočina 2021/3 (měsíčník pro občany Vysočiny).

Přílohy