Nic menšího než nesmrtelnost!

27.07.2012

Dlouho jsem přemýšlel, zda mám či nemám svůj dopis, který jsem poslal na začátku července mému kamarádovi Milanovi Medvědovi Kolářovi ke 30. narozeninám Prázdnin v Telči zveřejnit. Nakonec jsem se rozhodl, že to udělám, protože věřím, že se Milan nebude zlobit a hlavně si myslím, že si to všichni, co na Prázdninách v Telči pro nás pro návštěvníky již 30 let nezištně makají a tvoří, opravdu zaslouží.


Je hrozně těžké a odvážné dnes někoho chválit nebo uctívat. Zvláště potom, když to udělá politik. Já však tentokrát nebudu dbát tohoto rizika závisti a možného nepochopení a dopis zveřejňuji.

Hodně jsem totiž toho s Milanem a Prázdninami zažil a prožil, a proto si troufám tady napsat, že za těmi třiceti lety života Prázdnin v Telči je kromě radostné práce a potěšení také ohromné množství lidské energie, dřiny, odříkání, kompromisů, stresů a také někdy až neuvěřitelného vizionářství a odvahy. A já si prostě myslím, že by to lidé měli vědět třeba i proto, aby snázeji pochopili, kde se vzalo to telčské prázdninové charisma a na návštěvníky působící génius loci.

Miloš Vystrčil

Přílohy