Novoroční koncert již podruhé podpoří umělecky nadané děti

25.12.2012

Příjemné prostředí rekonstruovaného interiéru kostela Povýšení sv. Kříže se na Nový rok 1. ledna 2013 v 18.00 stane svědkem pokračování teprve letos založené tradice s bohulibým účelem.


Senátor Miloš Vystrčil, který nad akcí opět převzal záštitu, a hudebník Martin Javorský se znovu spojili, aby již podruhé uspořádali první hudební akci roku v Jihlavě – Novoroční benefiční koncert.

Tomu bude tentokrát vévodit Český filharmonický sbor Brno v čele s dirigentem Petrem Fialou. Společně se předvedou se skladbami Adama Michny z Otradovic, Jana Jakuba Ryby, Jiřího Ignáce Linka i rakouského génia romantismu Franze Schuberta.

Úvodní ročník navštívila téměř stovka diváků včetně představitelů města, kteří si společně vychutnali nezapomenutelný hudební zážitek. Navíc bezmála šestnácti tisíci korunami vybraných ze vstupného přispěli na podporu umělecky nadaných dětí. „Ohlasy na první ročník koncertu byly velmi dobré. Věřím, že návštěvníci koncertu nebudou zklamáni ani tentokrát a že se nám postupně podaří založit novou tradici,“ vyjádřil se k připravovanému koncertu senátor Miloš Vystrčil.

Neváhejte a využijte předprodeje vstupenek (150 Kč, na místě pak 200 Kč, studenti a důchodci 100 Kč) na unikátní akci v kavárně Muzeum na Masarykově náměstí v Jihlavě. Kromě vynikajícího kulturního zážitku přispějete na dobrou věc.

Přílohy