Po sochách Regionu Renesance - den druhý

27.09.2013

Ranní vstávání v Bezděkově na Q Ranchi jsme zvládli (obrázek 1) bez problémů a vyrazili jsme na další putování Po sochách regionu renesance.


Všichni jsme se již těšili na třeštickou vejtřasku (obrázek 2) a skutečně jsem si ji užili - podle komentáře starosty Martina Kodyse jsme se chovali stejně jako malé děti. Na další zastávce nás čekal Naslouchající v Řásné (obrázek 3) a odtud jsme po malém občerstvení již spěchali ke Kamenickým slunečním hodinám do Lhotky (obrázek 4).

Sličná Hospodyňka (obrázek 5) nás přivítala v Mysleticích. Zkratkou jsme potom sjeli do Slaviboře k Ozdobné zvoničce (obrázek 6) a ve Strachoňovicích nás přivítali mávající děti a Fontánka Vulkán (obrázek 7).

Staré časy připomínající Radkov s učitelem Zamazalem a jeho žáky (obrázek 8) byl velmi příjemnou zastávkou před stoupáním do Zvolenovic, kde nás čekala Křehkost (obrázek 9). Poslední zastávkou byla druhá Ozdobná zvonička v Bohuslavicích (obrázek 10). Po 60 kilometrech v nohách jsme byli ve své druhé cílové stanici. Čeká nás večer v útulné hospodě v Hospodářském Dvoře v Bohuslavicích a zítra poslední, ale nejdelší výprava do Slavonic.

Sympatické bylo, že se k nám během cesty připojovali cyklisté a společně jsme si krásnou podzimní Vysočinu skutečně užívali.

Přílohy