Po sochách Regionu Renesance

26.09.2013

Na třídenní cykloputování po sochách Regionu Renesance jsem se ve středu 26. 9. vydal s některými starosty Regionu Renesance (Třešťsko, Telčsko, Jemnicko - obrázek 01) a dalšími milovníky cyklistiky na Vysočině.


Po úspěšném ranním startu z telčského náměstí (obrázek 02) byla první zastávka v Mysliboři u sousoší Vodní víla, Vítr a Oheň, které je umístěné na malebné návsi na ostrůvku kouzelného rybníčka (obrázek 03) proslulého například i kdysi velmi populární Myslibořskou lávkou.

Další zastávka následovala v Panenské Rozsíčce u Poutníka (obrázek 04). Poté následoval kolem pramene Dyje sjezd do Třeště a krátká zastávka u Tří Králů (obrázek 05). Osobně mě naprosto okouzlily jezdovické Muchomůrky bílé před řezem (obrázek 06) a další díla jezdovického okrašlovacího spolku jako je například figurína vicemistra světa v judu Lukáše Krpálka na dřevěné motorce (obrázek 07). Pan starosta Rohozné František Venkrbec nás na návsi přivítal sladkými buchtičkami (obrázek 09) a pochlubil se svatým Václavem (obrázek 08). Poslední sochou Regionu Renesance, kterou jsme ve středu navštívili, byl švábovský Vítající (obrázek 10). 

Ze Švábova jsme potom někteří na pokraji sil dorazili do Bezděkova do Q RANCHE u pramene Dyje, kde jsme si pochutnali na skvělé večeři. A kam zítra? Stačí se podívat na mapku (obrázek 01).

Přílohy