Poslankyně Fischerová a senátor Vystrčil navštívili Humpolec, Ledeč nad Sázavou a Vilémovice

16.08.2012

Dopady nové legislativy do života menších měst a obcí, zejména důsledky návrhu novely zákona o příjmech obcí a také zákona o základních registrech, diskutovali senátor Miloš Vystrčil a poslankyně Jana Fischerová s představiteli humpolecké a ledečské radnice při svém společném výjezdu po Pelhřimovsku a Havlíčkobrodsku.


„Se zástupci samospráv jsme se shodli, že navýšení příjmů obcí i na úkor zrušení některých dotačních titulů je krok správným směrem. Rozhodování místními občany zvolených samospráv je totiž mnohem efektivnější než přidělování prostředků prostřednictvím dotačních titulů na základě většinou komplikovaných a z centra nastavených pravidel,“ komentoval senátor Vystrčil poznatky z jednání se zástupci Humpolce, Ledče a Vilémovic.

Jana Fischerová a Miloš Vystrčil se nejprve setkali s vedením radnice v čele s panem starostou Jiřím Kučerou v Humpolci, kde si vyslechli připomínky k chystaným změnám v legislativě. Po pracovním jednání následovala prohlídka nového kongresového hotelu, v němž zároveň proběhlo přátelské posezení se členy místního sdružení ODS.

Druhá část programu se uskutečnila v Ledči nad Sázavou. Místní podnikatel Josef Ježek z firmy JEVAN v roce 2011 obdržel titul  Živnostník roku Hospodářských novin a právě na jeho pozvání do Ledče senátor Vystrčil v doprovodu poslankyně Fischerové zavítal. Po prohlídce firmy proběhlo setkání se starostou Ledče nad Sázavou Petrem Vaňkem a místostarostou Jaroslavem Doležalem.

„Zde jsme diskutovali zejména zákon o základních registrech, reformu veřejné správy, protože pro Ledeč nad Sázavou je toto velmi citlivé téma. Připomněli jsme si také spisovatele, regionalistu a fotografa Františka Plevu, který patří k významným osobnostem Kraje Vysočina,“ sdělila k jednání poslankyně Fischerová.

Místem závěru celého dne bylo velmi příjemné prostředí Obecního domu ve Vilémovicích, kde Janu Fischerovou a Miloše Vystrčila přivítal a provedl starosta Václav Vacek. 

Přílohy