Projednání a schválení pořadu 18. schůze Senátu

29.02.2012

Praha, 18. schůze Senátu


čas 10:26:05 - 10:27:25:

Pane předsedo, vážené kolegyně, kolegové, jenom velmi stručně, samozřejmě můžeme projednávat v rámci schvalování programu schůze cokoliv, na druhé straně jsou tady někteří z nás, kteří nechtějí projednávat některé body, které budou projednávány v nesouladu se zákonem, resp. protizákonně, resp. tak, že nebyl zákon naplněn. Tzn., je tady můj dotaz nejen prostřednictvím pana předsedy na pana předsedu, ale i na zpravodaje a v případě předsedů výborů budu citovat z našeho jednacího řádu a přečtu i druhou větu, která tady přečtena nebyla.

První tady přečtena byla, petice adresované Senátu, jeho orgánům a funkcionářům se doručí výboru, kterému přísluší vyřizování peticí. Druhá, ten posoudí, ten výbor, zda podání splňuje náležitosti, stanovené zvláštním zákonem.

To je zákon o právu petičním, takže já prosím, aby výbor nám řekl, zda petice je podána tak, že splňuje všechny podmínky, stanovené zákonem.

čas 10:32:57 - 10:33:49:

Pane předsedo, kolegyně, kolegové, já nikomu nechci bránit, aby projednával petice, které nesplní všechny náležitosti, které jsou dané zákonem. Nechť tak učiní, je to jeho právo.

Já se znovu ptám prostřednictvím pana předsedy a pana předsedy výboru, zda petice, kterou dnes máme v návrhu programu, splňuje všechny náležitosti, dané zákonem. Ať nám jasně odpoví, zda tomu tak je, nebo není. Jak si kdo potom bude hlasovat, je jeho věc. Ale tuto odpověď bychom měli dostat, a já zatím z toho, co tady probíhá, zjišťuji, že nám tuto odpověď nikdo nechce dát, neumí dát, anebo je za tím ještě úplně něco jiného, což si myslím, že do Senátu určitě nepatří.

Přílohy