Výroční zpráva ÚSTR za rok 2014

22.07.2015

Praha, 10. schůze Senátu


Výroční zpráva Ústavu pro studium totalitních režimů za rok 2014 (Tisk č. 56)

čas 13:52:06 - 13:53:23:

Vážený pane předsedo, vážená paní předsedkyně, dámy a pánové, já jsem byl také inspirován projevem paní předsedkyně ke dvěma dotazům, které vycházejí z toho, co nám tu říkala. V závěru své řeči nás jednak informovala o tom, že jsme byli možná někteří dobrovolně seznámeni s celou řadou lží a polopravd, a že se nám za to omlouvá. Já bych docela byl rád, paní předsedkyně, kdybyste alespoň některé, tím myslím minimálně třeba 2-3 ty největší lži a polopravdy tady případně řekla, abych věděl přesně, co máte na mysli, protože takovéto nekonkrétní vyjádření mi neumožňuje rozpoznat, co za ty lži a polopravdy považujete. Ale prosím, kdybyste mohla být konkrétní.

A druhá moje otázka se týká toho, že jste říkala toho, že publikační činnost sice splněna byla, ale že byste do budoucna spíše myslela, že byste se měli více soustředit na kvalitu a ne na kvantitu, takže to mě opět vede k otázce, jestli považujete některá díla, která byla publikována v té minulé době, které se týká ta zpráva, za nekvalitní? A pokud tomu tak je, tak to jsou, ta nekvalitní díla, která byla vydána ÚSTR? Děkuji.

čas 14:28:37 - 14:29:01:

Já se moc omlouvám, ale mám faktickou poznámku, která se týká dvou věcí.

Obě jsou k paní předsedkyni. První, že mě spojila s dotazem, který jsem nepoložil, a druhá, že vůbec nezmínila mé dva dotazy.

Jeden se týkal konkrétních příkladů polopravd nebo lží, o kterých tady mluvila, a druhý se týkal uvedení některých publikací, které nebyly příliš kvalitní.

Přílohy