Zákon o vysokých školách

30.01.2013

Praha, 4. schůze Senátu


Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů (Tisk č. 23)

čas 20:03:43 - 20:05:01:

Vážený pane předsedo, vážená paní docentko, dámy a pánové, já jen velmi stručně asi tři věci.

První věc, prostřednictvím pana předsedajícího k panu senátorovi Chládkovi. Tady je taková schizofrenie, protože je to sice návrh poslankyně od vládní koalice, ale zároveň stanovisko vlády je jiné, než je stanovisko její, to znamená není to tak úplně jednoduše vyhodnotitelné.

Druhá věc, kterou bych k tomu chtěl říct je, že se přes všechna "ale", která jsou zejména ve stanovisku vlády, nakonec přikláním také k návrhu paní poslankyně a k jeho schválení. A zejména bych řekl, že nejlepší byla argumentace pana kolegy Radko Martínka, prostřednictvím pana předsedajícího.

A třetí věc, kterou bych ještě chtěl. Zištně využiji toho, když mám mikrofon a byl bych rád, kdyby si paní poslankyně, a případně to vyřídila i v Poslanecké sněmovně, povšimla, že dnes tady vystupovali čtyři poslanci a žádný z nich nečekal na své vystoupení déle než dvě hodiny. Je naprosto standardní, že senátoři v Poslanecké sněmovně čekají i dva nebo tři dny. My jsme si dokonce kvůli tomu, abyste nemuseli přijít zítra, prodloužili své dnešní jednání. Kdyby bylo možné toto nějak přenést na půdu Poslanecké sněmovny, byl bych vám, asi nejen já, velmi vděčen.

Přílohy