Senátor Miloš Vystrčil navštívil Integrační centrum Sasov

13.06.2012

Na pozvání paní ředitelky Asociace pomáhající lidem s autismem Vysočina Dagmar Zápotočné zavítal senátor Miloš Vystrčil v pondělí 11. června 2012 do Integračního centra Sasov, které pomáhá osobám s omezenou schopností pohybu a orientace.


Hlavním účelem návštěvy Sasova, která navázala například na pravidelnou spolupráci kanceláře senátora s klienty centra při tvorbě vánočních oznámení, bylo se seznámit se s areálem Integračního centra Sasov a jejím fungováním.

„Byl jsem mile překvapen vybavením centra, vysokou úrovní péče a propracovanou celodenní organizací jeho činnosti. Autoři projektu realizace centra i jeho pracovníci a provozovatelé  si jednoznačně zaslouží naši úctu a uznání,“ okomentoval krátce na závěr prohlídky svoji návštěvu Miloš Vystrčil.

Autismus - je jednou z nejzávažnějších poruch dětského mentálního vývoje. Jedná se o vrozenou poruchu některých mozkových funkcí. Porucha vzniká na neurobiologickém podkladě. Důsledkem poruchy je, že dítě dobře nerozumí tomu, co vidí, slyší a prožívá. Duševní vývoj dítěte je díky tomuto handicapu narušen hlavně v oblasti komunikace, sociální interakce a představivosti. Autismus doprovází specifické vzorce chování.

Přílohy