Senátor Vystrčil debatoval se studenty Vysoké školy ekonomické v Praze

04.12.2012

S přednáškou „Investiční atraktivnost regionu“ aneb „O čem se vlastně bavíme?“ vystoupil v pondělí 3. prosince 2012 senátor Miloš Vystrčil na půdě Vysoké školy ekonomické v Praze. 


V rámci mimosemestrálního kurzu Investiční atraktivnost regionů: teorie a praxe debatoval s asi dvacítkou studentů.

„V následné diskuzi po mé úvodní přednášce jsme se studenty diskutovali zejména o možném vlivu výkonu veřejné správy na investiční atraktivnost a vůbec prosperitu regionu. Aktivitou studentů v diskusi jsem byl potěšen a musím ocenit jejich velmi dobrý přehled v dané oblasti,“ okomentoval své dojmy z debaty senátor Vystrčil.

Seminář, v rámci něhož mimo jiné přednášel také docent ekonomie a bývalý děkan Národohospodářské fakulty VŠE Jiří Schwarz či primátor Kladna Dan Jiránek, pořádalo Středisko regionálních a správních věd ve spolupráci s Katedrou regionálních studií. Senátor Miloš Vystrčil se ho zúčastnil již podruhé.

Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE) je největší veřejnou vysokou školou ekonomickou v České republice. Dělí se na šest fakult. Pět z nich – Fakulta financí a účetnictví, Fakulta mezinárodních vztahů, Fakulta podnikohospodářská, Fakulta informatiky a statistiky a Národohospodářská fakulta – je umístěno v centru Prahy, Fakulta managementu působí v Jindřichově Hradci. V současné době studuje na VŠE více než 19 000 studentů.

Středisko regionálních a správních věd vzniklo jako výzkumná platforma pro oblasti regionální rozvoj, evropská integrace, veřejná správa a oblasti související. Středisko regionálních a správních věd vhodně doplňuje svými vědeckými aktivitami pedagogickou činnost Katedry regionálních studií.

Přílohy