Senátor Vystrčil kandiduje na členství ve Výkonné radě ODS

18.10.2012

Dovolujeme si Vám oznámit, že senátor Miloš Vystrčil přijal návrh sněmu Místního sdružení ODS v Telči na kandidaturu na člena Výkonné rady ODS. Stalo se tak na Místním sněmu ODS Telč v pondělí 15. října.


„Byl to pro mě zcela zásadní okamžik, kdy jsem si i vzhledem k atmosféře místního sněmu uvědomil, že již nestačí jen z pozice například místního sdružení, senátního klubu nebo oblastní rady věci kritizovat, ale že je nutné se pokusit i něco skutečně udělat. Nominaci na kandidáta do Výkonné rady jsem tedy přijal a jsem připravený, v případě, že získám potřebnou důvěru, na nejvyšší stranické úrovni ODS udělat vše pro změnu stylu politiky a způsobu fungování naší strany,“ vysvětlil důvody přijetí návrhu senátor Vystrčil.

Předsedu, místopředsedy a zástupce regionů (a jejich náhradníky) do výkonné rady, která má v současnosti 51 členů, bude volit na základě návrhů z regionů (krajů) kongres ODS. Ten se uskuteční 2. až 4. listopadu v Brně.

Výkonná rada je nejvyšším - statutárním orgánem strany. Řídí činnost ODS a má všeobecnou odpovědnost za činnost strany mezi zasedáními kongresu, plní jeho usnesení a odpovídá mu za svou činnost. Rada schvaluje a ruší licence místních sdružení a schvaluje vznik nebo zánik oblastních a regionálních sdružení. Rozhoduje většinovým hlasováním. Výkonnou radu tvoří členové grémia, zástupci regionů a s hlasem poradním hlavní manažer, členové vlády, předseda kontrolní a revizní komise a předseda smírčího výboru. Funkční období výkonné rady je dvouleté a je volena Kongresem ODS.

Přílohy