Senátor Vystrčil promluví k administraci evropských projektů

25.01.2012

Na páteční konferenci (27. ledna) s názvem "Zjednodušení procesů při čerpání evropských prostředků v období 2014+", kterou pořádá Ministerstvo pro místní rozvoj v Národním domě na Vinohradech v Praze, vystoupí se svým příspěvkem i senátor Miloš Vystrčil.


"Z pozice bývalého hejtmana a předsedy Výboru regionální rady NUTS II Jihovýchod bych rád upozornil na některé současné problémy související s administrací evropských projektů, a přispěl tak ke snížení byrokracie v dalším plánovacím období," komentuje cíl svého příspěvku Vystrčil.

V současnosti se v ČR intenzivně připravují pravidla pro čerpání evropských prostředků pro období 2014 až 2020 (zkráceně 2014+). Součástí těchto příprav je kromě diskuse o prioritách a případném počtu operačních programů také práce na vytvoření systému, který bude pro žadatele i poskytovatele přehlednější, jednodušší a méně administrativně náročný.

Je to totiž právě často nepřiměřená administrativní náročnost a obrovská byrokracie, která provází žadatele a příjemce "evropských peněz" a která je nakonec i zdrojem zásadních problémů při jejich čerpání.

Přílohy