Senátorem a zároveň trenérem vrcholové sportovkyně

23.08.2014

Trenér Petr Novák chce i v případě, že bude zvolen do Senátu, dál trénovat Martinu Sáblíkovou. Myslíte si s Vašimi zkušenostmi, že se to dá (nejen) časově zvládnout být senátorem a zároveň trenérem vrcholové sportovkyně - olympijské vítězky?


Odpověď senátora Miloše Vystrčila na otázku redaktora MF Dnes Radka Laudina:

Protože nevím, jak časově náročné je trénování Martiny Sáblíkové a nakonec ani nevím, jak vážně a hluboce by se trenér Petr Novák chtěl senátorské práci v případě svého zvolení chtěl věnovat, tak si dovolím odpovědět následovně. Člověk může najednou dělat mnoho věcí. Když se to ale přežene, tak to, co v první řadě trpí je kvalita.

Pokud se člověk stane senátorem, tak si po svém zvolení může vybrat.

Buď se objeví občas na zasedání výboru a schůzi pléna Senátu, nějak si to tam odsedí a potom se věnuje jiné práci nebo třeba i koníčkům a vlastně to, že jako senátor v podstatě nic nedělá se ani moc nepozná.

Nebo senátor svoji práci bere vážně -  studuje zákony, vystupuje na jednáních, jedná na ministerstvech, potkává se s občany, zajímá se o život regionu a je aktivní v rámci různých regionálních aktivit a rozvojových záměrů. Potom samozřejmě moc času na jinou práci či koníčky senátorovi nezbývá.

Můj názor je, že si Petr Novák v případě svého zvolení bude muset vybrat.

Přílohy