Tisková oznámení

x
15.07.2022 Tisková oznámení

Výroční zpráva 2021

Předkládám svoji desátou „senátorskou“ výročn…

Přečíst
x
06.04.2022 Tisková oznámení

Dny senátora Miloše Vystrčila jsou zpět

Telč, Jihlava, Slavonice, Polná, Dačice, Třešť, Brtnice

Přečíst
x
09.09.2021 Tisková oznámení

Předseda Senátu Miloš Vystrčil uctí památku T. G. Masaryka v Jihlavě

T. G. M., TGM nebo prezident Osvoboditel, tak byl označován filozof, český vědec, sociolog, pedagog, politik a první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk (* 7. března 1850 v Hodoníně – † 14. září 1937 v Lánech).

Přečíst
x
31.10.2019 Tisková oznámení

Tváře českého undergroundu v Senátu

Ivan „Magor“ Jirous, Milan „Mejla“ Hlavsa, Egon Bondy, Dáša Vokatá či Václav Havel. Zkrátka lidé, kteří se aktivním bojem proti totalitě zasloužili o svobodnou Českou republiku.

Přečíst
x
05.04.2019 Tisková oznámení

Přijďte na debatu se senátorem Milošem Vystrčilem

Co obnáší práce senátora? Na jakých zákonech Váš zástupce v Senátu pracuje? Co by mohl pomoci prosadit? Jaký názor má na aktuální problémy? Na tyto i další otázky rád odpoví senátor Miloš Vystrčil na šestém ročníku veřejných setkání s lidmi v sedmi městech senátního obvodu 52 – Jihlava.

Přečíst
x
30.07.2018 Tisková oznámení

Starostové-vytrvalci dostanou pamětní listy Senátu

Dlouhodobě slouží obcím, městysům i městům. A jejich sousedé jim opakovaně ve volbách dávají důvěru, aby ve své práci mohli pokračovat. Starostů, kteří stojí v čele radnic nepřetržitě dvacet let i více, jsou v České republice na tři stovky. A právě jim se rozhodli zástupci Senátu poděkovat a udělit jim pamětní listy za dlouholetou službu svým spoluobčanům.

Přečíst
x
09.04.2018 Tisková oznámení

Přijďte na debatu se senátorem Milošem Vystrčilem

V senátním obvodu 52 – Jihlava se nachází sedm měst. V každém z nich už popáté uspořádá senátor Miloš Vystrčil veřejné setkání s lidmi. Pod názvem „Den senátora Miloše Vystrčila“ postupně od 11. dubna navštíví Polnou, Třešť, Dačice, Telč, Brtnici a Jihlavu, sérii setkání pak zakončí 9. května ve Slavonicích.

Přečíst
x
03.07.2017 Tisková oznámení

Jaroslav Kubera odstartuje z telčského náměstí balónem

Místopředseda Senátu Jaroslav Kubera navštíví se svojí chotí o víkendu od pátku 7. července do neděle 9. července město Telč.

Přečíst
x
24.03.2017 Tisková oznámení

Dny senátora Miloše Vystrčila: 7 veřejných setkání v 7 městech

Již počtvrté senátor Miloš Vystrčil uspořádá sérií sedmi veřejných setkání v sedmi městech. Pod názvem „Den senátora Miloše Vystrčila“ od konce března do začátku května postupně navštíví všechna města v senátním obvodu 52 – Jihlava. Letos se první setkání uskuteční ve čtvrtek 30. března ve Slavonicích. Postupně se pak během dubna senátor Vystrčil setká také s obyvateli Třeště, Polné, Telče, Brtnice a Dačic. Veřejná setkání zakončí 2. května v Jihlavě.

Přečíst
x
20.09.2016 Tisková oznámení

Obnova památky vojákům Československé armády

Dne 26. září 1947 nedaleko Telče u Dolní Vilímče tragicky zahynuli dva vojáci základní služby, svob. Jaroslav Barták a voj. Stanislav Gerneš. Základní vojenskou službu vykonávali v Jemnici. Zmíněný den byla část posádky povolána do Nové Říše v rámci operace proti Banderovcům, kteří měli oblastí mezi Novou Říší a Telčí údajně procházet na západ.

Přečíst
x
16.09.2016 Tisková oznámení

V Telči změří opět síly nejodolnější hasiči

Jde o soutěž, která se kromě Severní Ameriky pořádá pouze v několika evropských státech. V České republice je dokonce jediná svého druhu s účastí světové elity. V letošním ročníku změří síly na sedmdesát nejodolnějších hasičů v závodě jednotlivců, po kterém bude následovat soutěž štafet. O co jde?

Přečíst
x
26.08.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: Telčská výstava hasičské techniky

V letošním roce je tomu 120 let, kdy se narodil Bohumil Vystrčil, člověk, který v Telči zahájil výrobu motorových hasičských stříkaček tzv. „vystrčilek“.

Přečíst
1 2 3