Tisková oznámení

x
20.09.2016 Tisková oznámení

Obnova památky vojákům Československé armády

Dne 26. září 1947 nedaleko Telče u Dolní Vilímče tragicky zahynuli dva vojáci základní služby, svob. Jaroslav Barták a voj. Stanislav Gerneš. Základní vojenskou službu vykonávali v Jemnici. Zmíněný den byla část posádky povolána do Nové Říše v rámci operace proti Banderovcům, kteří měli oblastí mezi Novou Říší a Telčí údajně procházet na západ.

Přečíst
x
16.09.2016 Tisková oznámení

V Telči změří opět síly nejodolnější hasiči

Jde o soutěž, která se kromě Severní Ameriky pořádá pouze v několika evropských státech. V České republice je dokonce jediná svého druhu s účastí světové elity. V letošním ročníku změří síly na sedmdesát nejodolnějších hasičů v závodě jednotlivců, po kterém bude následovat soutěž štafet. O co jde?

Přečíst
x
26.08.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: Telčská výstava hasičské techniky

V letošním roce je tomu 120 let, kdy se narodil Bohumil Vystrčil, člověk, který v Telči zahájil výrobu motorových hasičských stříkaček tzv. „vystrčilek“.

Přečíst
x
22.08.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: Vyhláška k měření tepla bez klíčových úprav?

Má upravovat pravidla pro vytápění a dodávku teplé vody a především řešit požadavky na měrné ukazatele spotřeby, na něž čekají desetitisíce lidí bydlících zejména v bytových domech. Novelu vyhlášky č. 194/2007 Sb., která stanoví rozsah toho, jakým způsobem a v jakém rozsahu je potřeba měřiče tepla v bytech instalovat, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky (MPO) garantovalo nejpozději v druhé polovině roku 2015.

Přečíst
x
04.08.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: Jihlava zavzpomíná na oběti justičních vražd

„Děti aby si už nikdy nezranily svá čela o chladné mříže věznic a lágrů, tátové aby nemuseli skrývat svou bolest a mámy neměly vyplakané oči…“ Tak zní motto letošního setkání v Jihlavě ke vzpomínce na oběti justičních vražd politických vězňů, kteří byli popraveni ve věznici tehdejšího krajského soudu v letech 1950 až 1952. Pieta, kterou pořádá město Jihlava a okresní pobočka Konfederace politických vězňů, je naplánovaná na neděli 7. srpna.

Přečíst
x
28.07.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: Za bezpečím vyrazí z Telče do Třeště parním vlakem

V roce 2015 bylo na silnicích v Kraji Vysočina usmrceno při 4 110 nehodách 41 lidí a těžce zraněno dalších 151. I na tuto tragickou statistiku chce upozornit druhý ročník projektu Bezpečná Vysočina. Ten si klade za cíl připomenout žákům základních a středních škol i jejich rodičům nejen zásady bezpečnosti silničního provozu, ale také další důležité bezpečnostní informace.

Přečíst
x
22.07.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: Štafetová pocta legendárnímu atletovi

Čtyři zlaté (z toho tři na jedné olympiádě) a jedna stříbrná medaile z vytrvalostních běhů na letních olympijských hrách, tři zlaté na mistrovství Evropy, osmnáct světových rekordů, patnáct titulů mistra republiky a hlavně neuvěřitelné tréninkové dávky a metody. To byl ve zkratce světově proslulý atlet Emil Zátopek.

Přečíst
x
20.06.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: Nuda ve volném čase? Na Vysočině rozhodně ne

Volný čas není nuda. Že tenhle slogan není pouhým prázdným heslem, o tom se mohou přesvědčit všichni ti, kteří se zúčastní některé z řady akcí stejnojmenného projektu. V následujících měsících se uskuteční ve všech okresních městech Vysočiny, kde se organizátoři pokusí rodičům i jejich dětem ukázat širokou škálu možností, jak trávit volný čas.

Přečíst
x
06.06.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: V Benešově ocení přívětivé úřady

Jaký by měl být podle odborníků i obyčejných lidí obecní úřad 21. století? Výkonný, kontrolovaný, čitelný a profesionální. Také dostupný a přístupný, otevřený, přívětivý a jeho pracovníci vzdělaní. Právě taková kritéria musí splňovat úřady, jejichž zástupci si v úterý 7. června 2016 od 15.00 hodin převezmou ocenění v Benešově u Prahy.

Přečíst
x
27.05.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: ODS rozjíždí volební kampaň, Miloš Vystrčil bude obhajovat senátorské křeslo

Představení všech lídrů pro krajské a senátní volby, programových priorit i odhalení hlavního motivu a grafických vizuálů. Tak bude vypadat program oficiálního zahájení kampaně ODS pro podzimní volby, které odstartuje na netradičním a inspirativním místě.

Přečíst
x
26.05.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: Hastrmany a víly z Polné pokřtí v knihovně

Na Vysočině bydleli hlavně hastrmani a hejkalové, ale i divoženky, polednice, čarodějnice a víly, občas se objevil i čert. Příběhy, jimiž se naši předkové bavili či strašili doma u pece, v šenku nebo venku pod lípou, zapisovaly generace písmáků, učitelů a kronikářů. Ty nejpoutavější z nich vybral a převyprávěl publicista, badatel a fotograf Jan Prchal.

Přečíst
x
23.05.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: Politické hašteření: studenti vyzpovídají senátora Vystrčila

Co motivuje člověka k tomu, aby se angažoval ve veřejné sféře? Jaká úskalí musí politik překonávat? Jak vybírá klíčová témata, s nimiž pak nakládá? Co je na procesu schvalování zákonů nejtěžší? I takové otázky pravděpodobně dostane senátor Miloš Vystrčil od studentů druhého ročníku Českoslovanské akademie obchodní Dr. Edvarda Beneše v Praze. Debata se odehraje v úterý 24. května od 8.00 hodin ve Valdštejnově pracovně v budově Senátu.

Přečíst
1 2