Starostové-vytrvalci dostanou pamětní listy Senátu

30.07.2018

Dlouhodobě slouží obcím, městysům i městům. A jejich sousedé jim opakovaně ve volbách dávají důvěru, aby ve své práci mohli pokračovat. Starostů, kteří stojí v čele radnic nepřetržitě dvacet let i více, jsou v České republice na tři stovky. A právě jim se rozhodli zástupci Senátu poděkovat a udělit jim pamětní listy za dlouholetou službu svým spoluobčanům.


Většina oceněných starostů si už upomínku, kterou vytvořil přední český umělecký knihař a grafik Ladislav Hodný, převzala při třech setkáních ve Valdštejnském paláci Senátu Parlamentu ČR. Ne všichni se však mohli zúčastnit. V senátním obvodu 52 – Jihlava proto v úterý 31. července a ve středu 1. srpna pamětní listy třem starostům a jedné starostce osobně předá senátor Miloš Vystrčil. Konkrétně Ludmile Ťápalové (Vanov), Bohumilu Novákovi (Panenská Rozsíčka), Vladimíru Mackovi (Písečné) a Josefu Nedvědovi (Markvartice).

Práce starostky či starosty je čím dál více náročná nejen časově, ale často i psychicky. Přede všemi zvláště pak těmi, kteří slouží svým obyvatelům dvacet a více let, smekám klobouk. Pamětní list je pouze symbolické ocenění, které snad alespoň trochu upozorní na jejich důležitou práci a roli,“ uvedl senátor Miloš Vystrčil.

 

Předání pamětních listů Senátu oceněným starostům:

Úterý 31. července (13.00), Vanov – Ludmila Ťápalová

Úterý 31. července (15.00-15.30), Panenská Rozsíčka – Bohumil Novák

Středa 1. srpna (10.00), Písečné – Vladimír Macků

Středa 1. srpna (14.00), Markvartice – Josef Nedvěd

 

Bližší informace poskytne:

RNDr. Miloš Vystrčil, senátor, +420 606 767 544, vystrcilm@senat.cz

Ing. Miroslav Brzek, asistent senátora, +420 603 175 656, brzekm@senat.cz